Gadgetul va avea lentile transparente si casti pentru convorbiri telefonice sau ascultat muzica. Dispozitivul a fost inregistrat ca "ochelari sport", potrivit unor documente postate pe site-ul biroului pentru drepturi de proprietate intelectuala din Coreea de Sud. Samsung a cerut protectie pentru dispozitiv in martie, iar patentul a fost emis la inceputul lunii octombrie. 

Tot mai multe companii, printre care Google, Microsoft si grupuri care vizeaza finantare pe portalul Kickstarter.com, vor sa intre pe piata gadgeturilor "portabile", care ar putea creste de 14 ori in urmatorii cinci ani, la 19 miliarde de dolari. 

Samsung a lansat in septembrie ceasul inteligent Galaxy Gear, care permite purtatorului sa faca poze si sa raspunda la apeluri telefonice. 

Ochelarii Google Glass ofera functii precum inregistrare video si poze sau transmiterea de date prin conexiuni la internet, potrivit unui blog al companiei. 

Un purtator de cuvant al Samsung a refuzat sa comenteze. 

Microsoft testeaza, de asemenea, prototipuri ale unor ochelari inteligenti care se pot conecta la internet, similari Google Glass, insa un astfel de dispozitiv s-ar putea sa nu ajunga in faza de productie, au declarat, saptamana aceasta, surse apropiate situatiei pentru cotidianul american Wall Street Journal.