Smartphone-ul va pune Amazon in cocurenta directa cu producatori precum Samsung si Apple.

Retailerul a prezentat in ultimele saptamani smartphone-ul unor dezvoltatori de aplicatii si software din San Francisco si Seattle, au spus sursele. Persoane informate asupra planurilor Amazon au afirmat ca retailerul vrea sa prezinte telefonul pana la sfarsitul lunii iunie si sa inceapa livrarile pana la sfarsitul lunii septembrie, inaintea sezonului de cumparaturi de la sfarsitul anului.

Sursele Wall Street Journal au declarat ca Amazon spera ca telefonul sau sa iasa in evidenta prin intermediul ecranului capabil sa afiseze imagini aparent 3D fara a fi necesari ochelari speciali.

Telefonul va utiliza tehnologie de urmarire a retinei, cu patru camere pe fata telefonului, sau senzori, pentru a face imaginile sa para 3D, similar unei holograme. Un purtator de cuvant al Amazon a refuzat sa comenteze.

Cu noul telefon, Amazon ar intra pe o piata pe care concurenta este foarte dura si aproape a eliminat companii precum BlackBerry si Motorola. Apple si Samsung controleaza impreuna 49% din piata smartphone, potrivit firmei de cercetare IDC.

Amazon a lansat anul trecut si versiuni noi ale tabletei Kindle Fire.

Retailerul are o abordare diferita fata de alti producatori de smartphone-uri si tablete. Seful Amazon, Jeff Bezos, a declarat ca prefera sa faca profit din cumparaturile pe care le fac clientii prin intermediul dispozitivelor Amazon, decat direct din comercializarea acestora.

Pretul smartphone-ului si designul acestuia nu sunt clare inca, iar compania si-ar putea schimba si planurile de lansare, au spus sursele.

Tehnologia ecranului 3D poate detecta miscarile ochilor unei persoane si daca smarphone-ul este apropiat de fata utilizatorului, au spus sursele. Smartphone-ul va putea sa mareasca sau sa micsoreze unele imagini si sa manipuleze text si imagini in functie de miscari.

Aceasta tehnologie ar fi ideala pentru jocuri, o arie de interes recent pentru Amazon, scrie Wall Street Journal. Nu se cunoaste ce sistem de operare va utiliza smartphone-ul.

O alta sursa a declarat pentru publicatia americana ca Amazon a transmis unui frunizor ca se asteapta sa inceapa prpductia de serie in aceasta luna, cu o comanda initiala de 600.000 de terminale.