Potrivit acestui site specializat in informatii din domeniul tehnologiei, care citeaza surse confidentiale, distribuitorul online Amazon s-ar afla in discutii "serioase" cu marile case de discuri.

Aceste discutii dureaza totusi de mai multe luni si s-ar fi poticnit deocamdata la chestiunea rabatului substantial pe care Amazon incearca sa il obtina in raport cu tarifele practicate de casele de discuri pentru serviciile concurente precum Spotify, a adaugat site-ul re/code.

De la statutul de librarie online, grupul Amazon si-a extins foarte mult activitatile in ultimii ani, largindu-si gama de produse pe care le vinde si dezvoltandu-se in sectoare anexe.

Amazon a devenit astfel un actor important in sectorul informaticii dematerializate (cloud) si inchiriaza pentru multe alte servicii centrele de date ale diviziei sale AWS.

In ceea ce vizeaza publicul larg, grupul american este prezent pe piata tabletelor informatice cu gama sa Kindle si a pus in paralel accentul pe continuturile digitale, in special pe cele video.

Amazon se impune astfel ca un concurent din ce in ce mai serios pentru site-ul video online Netflix prin serviciul sau "Prime", ai carui abonati, pe langa o livrare gratuita a comenzilor lor, pot sa priveasca in streaming un catalog, in crestere constanta, de seriale TV, seriale online si filme.

Un serviciu muzical ar putea sa sporeasca si mai mult atractivitatea grupului Amazon.