Strategia privind tranzitia de la televiziunea analogica terestra la cea digitala terestra si implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel national a fost aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului, prin hotarare, informeaza Mediafax.

Proiectul se va desfasura pana la data de 17 iuni 2015, conform obligatiilor asumate de Guvern fata de Uniunea Internationala de Telecomunicatii. Aceasta data este obligatorie, deoarece transmisiile terestre analogice nu vor mai fi protejate de tarile vecine, care au implementat sau sunt in curs de implementare a serviciilor digitale.

Ministrul Dan Nica, initiatorul strategiei, a aratat ca aprobarea documentului creeaza premise ca, pana la sfarsitul anului, in Romania sa functioneze o retea de televiziune digitala, cel mai probabil gestionata de Societatea Romana de Televiziune, pe structura TVR 2.

"Daca apar investitori interesati de acest domeniu, exista posibilitatea ca Guvernul sa organizeze o licitatie de alocare a multiplexoarelor nationale", a spus ministrul. El a aratat ca televiziunea digitala permite receptionarea semnalului TV in sistem "free-to-air".