Grupul Discovery a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca John Hendricks, in varsta de 61 de ani, care a creat si a lansat Discovery Channel in 1985, isi va pastra functiile actuale in companie pana la adunarea anuala a actionarilor din 16 mai.
 
Retragerea lui John Hendricks din compania pe care a infiintat-o va pune capat colaborarii sale de aproape 30 de ani cu grupul Discovery, al carui Chief Executive Officer (CEO) a fost pana in 2004.
 
Actualul CEO al Discovery Communications este David Zaslav.
 
Intr-o scrisoare adresata consiliului de administratie al companiei, John Hendricks a spus ca a luat decizia de a se retrage pentru a putea sa calatoreasca si sa exploreze lumea.

Discovery Communications este una dintre cele mai importante companii din lume in domeniul programelor documentare, avand peste 2,5 miliarde de abonati in peste 220 tari si teritorii.
 
In Romania, Discovery Networks distribuie in prezent zece televiziuni: Discovery Channel, TLC, Animal Planet, ID Investigation Discovery, Discovery Science, Discovery World, Discovery HD Showcase, Animal Planet HD, Discovery Science HD si Discovery Turbo Extra HD.