Se pare ca cele doua grupuri au initiat deja in acest sens o serie de negocieri pe care spera sa le finalizeze inainte de sfarsitul anului, informeaza lemonde.fr. 

In decembrie 2012, Discovery a cumparat de la compania media TF1 20% din grupul Eurosport, pentru 170 de milioane de euro, si o participatie similara in mai multe canale tematice mai mici, pentru 14 milioane de euro.

Prin acest contract, totalul capitalului canalului sportiv a crescut la 850 de milioane de euro. 

Contractul acorda grupului american o optiune valabila pentru un an, de a creste la 51% capitalul sau in Eurosport, incepand din decembrie 2014. Daca aceasta optiune este exercitata, TF1 va dispune la randul sau de posibilitatea de a-si ceda participatia, fara un pret fixat in avans. 

"Cele doua grupuri au decis sa avanseze cu aceasta tranzactie", afima cotidianul Les Echos, potrivit caruia Discovery "vrea sa se miste repede" si doreste "sa preia controlul asupra Eurosport cat mai repede posibil". 

Operatiunea ar permite companiei media TF1 sa dispuna de lichiditati nete de peste 500 de milioane de euro, in cazul cedarii a 31% din Eurosport, si de peste 900 de milioane de euro, in cazul cedarii integrale a postului sportiv.