Tranzactia prin care Discovery preia controlul in grupul Eurosport ridica valoarea acestuia la aproximativ 1,2 miliarde de dolari, dupa scaderea sumei de 115 milioane de dolari pentru Eurosport France, o suma usor mai ridicata decat cea estimata in decembrie 2012. Atunci, Discovery a anuntat preluarea a 20% din actiunile grupului Eurosport, pentru aproximativ 222 de milioane de dolari (170 de milioane de euro).  La momentul respectiv, Discovery a anuntat ca are posibilitatea sa isi creasca participatia in grupul Eurosport pana la sfarsitul anului 2014, insa compania a decis sa isi exercite aceasta optiune mai devreme.

Noua intelegere ridica acum costul actiunilor Discovery in Eurosport la aproximativ 345 de milioane de dolari, mai scrie hollywoodreporter.com. 

Conform noii intelegeri, compania media franceza TF1 isi va mentine participatia de 80% in Eurosport France, cel putin pana la data de 1 ianuarie 2015.  Este de asteptat ca tranzactia sa se finalizeze in urmatoarele luni. De asemenea, TF1 isi va putea exercita o alta optiune, respectiv de a negocia vanzarea restului de 49% din actiunile sale in grupul Eurosport tot cu Discovery. Acest fapt ar putea conduce la un control total al Discovery asupra Eurosport. 

Prin preluarea controlului in grupul Eurosport, Discovery Communications isi intareste pozitia in Europa.

Discovery Channel este cea mai larg distribuita televiziune de pe acest continent.  

Grupul Eurosport, cea mai importanta platforma multimedia de sport din Europa, s-a lansat in 1989. In prezent, Eurosport ajunge in 133 de milioane de case din 54 de tari.