Postul TVR News va fi inchis de luna viitoare, iar continutul va fi preluat de celelalte canale TVR.

Directia Stiri si Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive vor fi comasate, pentru a limita cheltuielile de functionare ale TVR, anunta televiziunea publica.

Tot marti a fost luata in discutie inchiderea TVR HD si transformarea postului TVR 2 intr-unul cu emisie de inalta definitie.

Reprezentantii TVR spun ca din cauza situatiei financiare activitatea postului public ar putea fi blocata. 

ANAF a blocat luni conturile operationale ale Televiziunii Romane, din cauza datoriilor acumulate, incepand din anul 2005, catre bugetul de stat.

Datoria fiscala a ajuns acum la 457 de milioane de lei. 

"Potrivit legislatiei in vigoare, in conditiile actuale, TVR nu poate efectua decat platile aferente drepturilor salariale si datoriilor catre stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activitatii TVR in scurt timp",a comunicat televiziunea publica. 

In comunicatul TVR se noteaza: "cheltuielile cu personalul au fost cu 15% mai mici in 2014 fata de anul anterior, iar costurile de productie au scazut cu 24% in cazul TVR 1 si cu 9% pentru TVR 2"

Televiziunea Romana precizeaza ca a atras atentia asupra necesitatii indexarii taxei TV, principala sursa de venituri a televiziunii publice, si a modificarii legislatiei care afecteaza functionarea TVR. 

"Taxa TV din Romania nu a fost indexata la inflatie in ultimii 12 ani si este cea mai mica din Europa, in conditiile in care costurile operationale au crescut de la an la an", spun reprezentantii TVR. 

La finalul anului 2014, datoriile totale au scazut cu peste 11% fata de 2013, de la 787,8 milioane de lei la 699,4 milioane de lei. In decursul anului anterior, TVR a achitat la termen toate obligatiile la bugetul de stat, iar datoria fiscala a institutiei a scazut cu 12%, de la 511 milioane de lei in 2013 la 449 de milioane de lei. In 2014, nu mai putin de 30% din veniturile aferente taxei TV au mers catre bugetul de stat.