Stelian Tanase a facut aceste afirmatii in timpul audierii sale in Comisia de Cultura din Senat, in contextul in care a vorbit despre relatia pe care o are conducerea TVR cu sindicatele din aceasta institutie.

Tanase a precizat ca, daca nu se va gasi un mod de a dialoga cu sindicatele, TVR nu va supravietui financiar. "(...) daca nu se intampla nimic si ramanem doar asa sa ne acuzam unii pe altii, la primavara se inchide TVR. Nu va putea supravietui financiar. Orice scamatorii sau ingaduinta am avea de la un Guvern sau altul, se inchide. Lucru cu care sunt de acord, dar sa o deschidem dupa o luna, cu o noua schema, cum s-a intamplat si in Grecia si in alte tari. Daca nu gasim cu sindicatele un mod de a dialoga si de practica solutii economice, nu vad nicio iesire. Cred ca ultima discutie intre liderii sindicali la care a participat si domnul Dumitru Costin (presedintele Blocului National Sindical, n.r.) sa fie de bun augur si sa trecem spre solutii, nu inspre confruntare", a spus Stelian Tanase.

El a precizat ca se asteapta sa aiba in liderii de sindicat "un partener", alaturi de care sa rezolve problemele.

"Cineva a spus in Consiliul de Administratie, certandu-se cu liderul de sindicat, ca suntem in aceeasi barca. Nu prea vad asa situatia si spun ca treaba lor nu este sa dea solutii. Trebuie sa dea si ei solutii, trebuie sa ne asezam la masa si in urma unui dialog - pentru ca trebuie facute sacrificii si la nivelul companiei si la nivelul sindicatului - sa gasim impreuna solutii. (...) Atitudinea lor este intratabila in acest sens, ei spun 'Avem drepturi, avem contract colectiv de munca'. Acum ne-au dat si in judecata pentru indexarea unor drepturi salarile, 700.000, pentru tot sindicatul, ceea ce va impovara si mai mult sarcina noastra", a mai spus Stelian Tanase.

In anul 2013, TVR a fost marcat de procesul de concediere colectiva. Astfel, in urma selectiei de personal din 2012, la inceputul anului 2013 au fost concediati 619 angajati. Dupa restructurare, TVR a ramas cu 2.535 de angajati.

In urma restructurarii, TVR este implicat in circa 300 de procese cu fosti angajati, din care 15% s-au pierdut in prima instanta.

Salariile personalului TVR, indemnizatiile membrilor Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane si alte cheltuieli asimilate salariilor s-au ridicat la 142.611.346 de lei in 2013, in timp ce cheltuielile cu asigurarile si protectia sociala au fost de 40.346.458 de lei.

Societatea Romana de Televiziune a avut in 2013 un profit de circa 3,17 milioane de lei, insa datoriile istorice ale Televiziunii Romane se ridicau la 787,8 milioane de lei la sfarsitul anului trecut.