La Targul de Turism din Capitala trebuia sa stai la coada ca sa obtii detalii despre oferte. Toti vor sa-si rezerve acum vacanta de vara la promotie.

“Turistii romani isi doresc sa mearga in numar din ce in ce mai mare in vacanta, unii dintre ei apeleaza si la carduri de credit, prefera sa plateasca timp de 6-8 sau chiar un an de zile vacanta pentru a putea achiziona pe programul de early booking”, explica Ciprian Enea, consultant turism.

Si pe principiul „Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie”, unii se gandesc de pe acum la sarbatorile de iarna.

Ce te faci insa daca momentul in care vrei sa iti cumperi vacanta te prinde fara bani. Variante exista spun turistii: fie se imprumuta, fie strang bani tot anul.

Pe de alta parte si agentiile de turism sunt tot mai permisive. „Un mic avans, 10% sau 15% si restul in rate pana la plecare. Pentru un sejur de 300-400 de euro vin 40-50 de euro pe luna de plata, deci fara dobanda”, spune Teodor Calimanescu, manager agentie de turism.

Chiar daca in ultimul an ofertele de tip early booking au crescut cu 40 de procente, nu va ganditi ca romanii aleg prima vacanta care li se propune. Sunt tot mai multi cei care isi cauta singuri oferte pe internet, compara preturi pentru ca, in final, sa aleaga pachetul cel mai convenabil.

Pe de alta parte, sa nu uitam nici de reducerile de tip last minute, valabile pentru vacantele nevandute. De data aceasta insa trebuie sa aveti bagajul pregatit pentru ca de cele mai multe ori, plecarile sunt a doua zi.