"Pentru 1 mai am pregatit foarte multe evenimente care se vor derula in fiecare zi pana la finalizarea minivacantei care a devenit maxi-vacanta prin decizia Guvernului de a uni 1 Mai cu Pastele. Astfel, pana pe 7 mai avem ocazia sa oferim tuturor turistilor care aleg litoralul romanesc surprize, spectacole, parade de masini, parade de motociclete, concerte, evenimente in fiecare club de noapte. Primaria Mangalia anunta evenimente atractive pentru statiunile din sud, inclusiv un eveniment care se cheama Patimile lui Hristos cu ocazia Pastelui. Slujbele de Paste vor avea loc pe plaja atat in statiunea Mamaia, in dreptul Cazinoului, cat si pe plaja din Mangalia. De asemenea, deschiderea sezonului o vom face cu tur-operatori din Emiratele Arabe Unite si presa din Emirate pentru a le prezenta ce inseamna statiunea Mamaia", a declarat Corina Martin, potrivit Mediafax.

Ea a spus ca estimeaza ca peste 30.000 de turisti se vor afla de 1 Mai pe litoral.

"Vrem sa batem recordul de vizitatori de anul trecut care a fost cifrat la 30.000 si daca vremea ne ajuta si se pare ca ne ajuta, vom avea o deschidere de sezon in forta pe litoralul romanesc", a explicat Corina Martin.

Presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii a mai afirmat ca se asteapta ca pe litoralul romanesc sa se afle mai multi turisti romani decat pe cel bulgaresc cu ocazia sarbatorilor pascale.

"Nu ne-am batut niciodata de 1 Mai cu litoralul bulgaresc, de Paste ne-am batut si intotdeauna litoralul bulgaresc castiga pentru ca de Paste daca nu ramanem in Romania ne dorim o destinatie externa, iar cea mai accesibila este Bulgaria. De 1 Mai litoralul romanesc si-a luat revansa. Pot sa dau si o comparatie, in general aveam 20-30.000 de turisti la noi pe litoral de 1 Mai fata de 5-6.000 in Bulgaria. In acest an, avand in vedere ca Pastele este legat in aceeasi saptamana cu 1 Mai ne asteptam la un numar si mai mic de turisti in Bulgaria si un numar si mai mare pe litoralul romanesc", a mentionat Corina Martin.