"In timp ce o parte dintre romani merg in vacante de Paste in strainatate atrasi de semnificatia religioasa a unor destinatii precum Roma, Atena sau Ierusalim, altii aleg shoppingul si distractia in cluburile din Dubai sau Amsterdam", se arata intr-un comunicat al portalului.

Roma este una dintre cele mai populare destinatii de Paste pentru romani, deoarece turistii pot vizita atat bisericile catolice, cat si lacasurile de cult ortodoxe. Un city break de Paste la Roma porneste de la 337 euro de persoana si include bilet de avion, 3 nopti de cazare cu mic dejun si asigurare medicala.

La randul sau, Atena are avantajul de a fi o destinatie dintr-o tara ortodoxa, prin urmare turistii romani regasesc aici o parte din traditiile de acasa, inclusiv mesele cu friptura de miel si oua rosii. Costul pachetului turistic, in care intra biletul de avion, 3 nopti la hotel cu mic dejun si asigurare medicala, ajunge la aproximativ 440 de euro de persoana.

Totodata, pentru perioada Pastelui, creste foarte mult si cererea pentru zboruri catre Tel Aviv, de unde se poate ajunge intr-o ora, cu masina, la Ierusalim. In timpul sarbatorilor pascale, un bilet de avion dus-intors spre Tel Aviv costa aproximativ 200 euro.

"Dar nu toti romani vor ca de Paste sa fie inconjurati de o atmosfera religioasa. Din ce in ce mai multi aleg sa profite de zilele libere pentru o calatorie in care sa se distreze. Chiar daca o vacanta in Dubai costa de Paste de la 680 euro, incluzand bilet de avion, 7 nopti de cazare si asigurare medicala, destinatia este una dintre cele mai cerute de romani. Turistii au optat pentru hoteluri care nu au mese incluse sau au maximum mic dejun", se mentioneaza in comunicat.

O alta destinatie solicitata de Paste, Amsterdam, este populara, in general, printre turistii nonconformisti si dornici de distractie. Un city break la jumatatea lunii aprilie costa aproximativ 410 euro de persoana. Pachetul include biletul de avion, 3 nopti de cazare si asigurare medicala.

Cei mai multi turisti prefera sa plece doar 4 zile, de aceea opteaza pentru un city break. In general, se pleaca in Vinerea Mare, iar intoarcerea este programata in a doua zi de Paste, situatie care inseamna pentru cei mai multi turisti maximum o zi de concediu.

Pentru a petrece Pastele in afara tarii, romanii sunt dispusi sa aloce un buget mai mare decat pentru o vacanta obisnuita, avand in vedere ca aproximativ 40% dintre vanzarile de pachete turistice pentru Paste se concentreaza pe cele 4 destinatii enumerate mai sus - Roma, Atena, Dubai si Amsterdam - unde pretul mediu de achizitie al unui pachet este de 470 euro. Pretul unui city break de pe Vola.ro, in alte perioade ale anului, porneste de la 179 euro.

Vola.ro este cea mai mare agentie de turism online din Romania si a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 122,3 milioane de lei. In luna februarie a acestui an, fondul 3TS Capital Partners a intrat in actionariatul Vola.ro printr-o investitie de 5 milioane euro.