Scaderea se datoreaza atat ofertelor de early booking in cazul majoritatii destinatiilor, cat si actualizarii preturilor dupa 1 septembrie, cand se considera ca incepe extrasezonul.

"Cele mai multe persoane isi iau concediu vara, de aceea, odata cu inceputul toamnei, hotelierii scad preturile pentru a reimpulsiona cererea. Acelasi lucru, dar intr-o proportie mai mica, este valabil si pentru preturile companiilor aeriene. Acesti doi factori combinati fac ca scaderea pentru un pachet de genul city break sau vacanta sa poate ajunge la cateva zeci de procente fata de preturile din plin sezon", a declarat Manuela Melinescu, directorul de marketing al portalului de turism Vola.ro. 

Spre exemplu, pretul pentru un city break la Milano in octombrie porneste de la 128 de euro de persoana, fata de 230 de euro la inceputul verii. Tot in Italia, un city break la Roma costa doar 150 de euro, in loc de 245 euro in iulie.  O alta destinatie cautata, Londra, este cu aproximativ 30% mai ieftina, un city break care include bilet de avion, trei nopti de cazare cu mic dejun si asigurare medicala, costand de la 195 de euro. 

De asemenea, un sejur mai lung la inceput de noiembrie in Benalmadena, pe Costa del Sol (Spania), costa 181 de euro, in pret fiind incluse biletul de avion, cazare timp de sapte nopti intr-un apartament si asigurare medicala. Aceeasi destinatie, in iulie, era aproximativ 350 de euro, cu 50% mai scumpa.

Vola.ro, cu afaceri de peste 20 milioane euro, este cea mai mare agentie de turism online din Romania, care ofera servicii complete de turism: bilete de avion de linie si low-cost, rezervari hoteluri, city break-uri, vacante, asigurari medicale de calatorie si servicii de rent-a-car.  Portalul a fost infiintat in 2007 de Daniel Truica, care avea atunci 27 de ani, si de doi tineri polonezi.