"Noi mai avem un business similar in Polonia, unul in Ucraina si altul in Vietnam. Cam trei sferturi din volumul activitatii grupului este in Polonia. Ucraina se va apropia de 1,5 milioane de euro in acest an, iar activitatea din Vietnam este chiar la inceput. Eu nu am actiuni la societatile din Polonia, Ucraina sau Vietnam, insa avem o intelegere ca la momentul vanzarii o sa am participatie de 25% in tot grupul, pentru ca intentionam sa vindem tot grupul, nu doar afacerea din Romania", a spus Daniel Truica.

Daniel Truica detine 33,3% din Vola.ro, firma inregistrata in Romania, cu afaceri de aproape 21 de milioane de euro anul trecut. Restul de 66,6% este in posesia unui fond de investitii polonez inregistrat in Cipru.

"Am vrea sa vindem, dar o participatie minoritara. Am vrea sa mai ramanem in acest business, pentru ca nu si-a atins inca potentialul. Vrem sa vindem sub 50%, undeva intre 20-30%", a spus Truica. El evalueaza in prezent grupul la 27-30 de milioane de euro.

Cu banii obtinuti ar fi accelerate investitiile in platforma tehnologica si s-ar finanta expansiunea in alte tari, potrivit directorului Vola.ro. Agentia estimeaza pentru acest an afaceri in crestere cu 30%, pana la 26-27 milioane de euro.

"Este o crestere mai mica fata de alti ani, dar acum avem o cota de piata suficient de mare incat cresterea nu mai este atat de mare. Cresterea se bazeaza in primul rand pe investitiile pe care le facem in platforma tehnologica", a explicat Truica. El spune ca agentiile concurente sunt Esky si Paravion si ca nu se simte concurat de segmentele de vanzari online din agentiile traditionale.

"Este o regula in tot ce priveste comertul electronic sa pornesti direct online. Agentiile traditionale, daca isi dezvolta divizie de online, pentru ei, momentan, nu inseamna nimic, si atunci au tendinta sa o subfinanteze. Plus ca nu exista know-how in interiorul agentiei de a vinde online, pentru ca este o vanzare fundamental diferita", a adaugat directorul agentiei online.

El spune ca biletele de avion reprezinta 80% din cifra de afaceri a agentiei, iar companiile aeriene cu care lucreaza cel mai mult sunt Wizz Air, Tarom si Blue Air. Jumatate din vanzarile de bilete de avion sunt low-cost.

"Cele mai cerute bilete de avion sunt pentru Madrid, Paris, Londra, Viena si Barcelona. Topul pentru city breack-uri este diferit, si acolo vindem transport plus cazare. Pe primul loc este Venetia, dar a crescut foarte mult Lisabona", a spus Truica.

Vola.ro a fost infiintata in 2007 de Daniel Truica, care avea atunci 27 de ani, si de doi tineri polonezi.