Suma obtinuta de la 3TS Capital Partners va fi utilizata pentru dezvoltarea platformelor online si pentru extindirea internationala a operatiunilor, se arata intr-un comunicat al companiei de administrare a fondurilor de invesitii.

Tranzactia a fost incheiata in februarie intre Interactive Travel Holdings (ITH) - actionarul majoritar al Vola.ro si Fru.pl.din Polonia - si investitorul 3TS Capital Partners.

"Intentionam sa folosim investitia pentru a continua dezvoltarea platformei tehnologice, pentru a ne consolida pozitia pe piata, prin accelerarea investitiilor in marketing si pentru a analiza oportunitati pe alte piete", a declarat Daniel Truica, managing partner si fondator Vola.ro, citat de Mediafax.

Fondata in 2007 de Daniel Truica impreuna cu doi parteneri polonezi, Vola.ro s-a focusat initial doar pe vanzarea biletelor de avion. Ulterior, portalul si-a diversificat oferta, adaugand toate serviciile conexe calatoriilor: hoteluri, asigurari medicale, inchirieri masini, servicii corporate si pachete (zbor + hotel) de tip city break si vacanta.

"Aceasta investitie ne va ajuta sa ne dezvoltam platforma online, sa ne intarim pozitia de piata si ne ofera posibilitatea sa ne uitam dincolo de Romania si Polonia pentru o expansiune internationala", a declarat, in comunicat, Michał Wrodarczyk, directorul executiv al Interactive Travel Holdings.

Reprezentantii 3TS mentioneaza ca activitatea de servicii turistice online este foarte fragmentata in Europa Centrala si de Est, iar prin aceasta investitie ITH va putea sa joace un rol important intr-o "inevitabila" consolidare a pietei.

Vola.ro, cu afaceri de peste 20 milioane euro, este cea mai mare agentie de turism online din Romania, care ofera servicii complete de turism: bilete de avion de linie si low-cost, rezervari hoteluri, city break-uri, vacante, asigurari medicale de calatorie si servicii de rent-a-car.

3TS Capital Partners a investit de-a lungul timpului in mai multe startup-uri din Romania, printre care Avangate, LogMeIn, Internet Corp, si cel mai recent in Universal Online Promotion, compania care detine www.elefant.ro.

Compania este activa in Europa Centrala si de Est cu birouri in Budapesta, Bucuresti, Istanbul, Praga, Viena si Varsovia. 3TS investeste in companii din domeniul tehnologiei si internetului, media si comunicatii. Investitiile in fondurile 3TS totalizeaza 300 milioane de euro si provin de la European Investment Fund, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Cisco, OTP, Sitra si KfW, printre altii.