Acesta este motivul pentru care Daniel, un american care a descoperit de o luna Romania, nu se mai da dus. A vizitat cetati, sate, munti, dar cel mai mult ii plac oamenii. 

"Oamenii sunt altfel, asta ma face sa iubesc asa de mult Romania si sa fie tara preferata de mine", spune turistul american

Daniel practica de 5 ani couchsurfing-ul sau turismul pe bani putini. In Romania nu a platit niciun leu pe cazare. Sta la Levente, un tanar din Targu Mures pe care l-a cunoscut in Polonia. Si gazda sa a reusit sa viziteze asa peste 50 de tari din Europa, Africa si America.

Si Florin din Bucuresti este mare amator de calatorii.

"Ne-am intalnit sase oameni: un american, doi nemti, doi englezi si cu mine si am calatorit o luna de zile prin sudul Frantei. A fost cea mai funny excursie", povesteste Florin.  Acum are ochii indreptati spre China.

Peste 4 milioane de pamanteni fac parte din aceasta comunitate. Dintre acestia 20.000 sunt din Romania, cu 7.000 mai multi decat anul trecut.

Pentru membrii acesteia, vacanta ideala nu inseamna rezervari la cele mai luxoase hoteluri. Cu totii se bazeaza pe ajutorul celor care fac parte din sistem. Asa ca ai nevoie doar de un bagaj mic, o harta, un bilet de tren sau de avion, iar excursia se poate transforma in cea mai frumoasa aventura.

Cei care primesc referinte proaste de la musafiri pot fi oricand exclusi din aceasta mare familie.