COVID-19 a influențat aproape fiecare aspect al vieții de zi cu zi, iar modul în care angajații își aleg beneficiile extrasalariale nu face excepție. Restricțiile din turism și transport au încetinit tranzacțiile realizate de angajați în categoria Turism Intern din platforma BenefitOnline.ro în ultimele 3 luni, acest lucru ducând la un alt tip de comportament al angajaților: cumularea bugetelor de beneficii lunare și utilizarea lor pentru un alt moment din an.

Pe măsură ce autoritățile din România ridică din restricțiile impuse în ultima perioadă, nivelul de optimism al angajaților crește, iar acest lucru se reflectă direct în volumul și tipul de beneficii accesate de angajați.

“Vacanțele în România, achiziționate prin intermediul voucherelor de vacanță, ce sunt taxate doar cu impozitul pe venit (10%), revin în atenția angajaților, cu atât mai mult cu cât foarte mulți dintre ei și-au cumulat bugetele pe perioada pandemiei și dispun acum de sume mai mari. Ceea ce va face și mai mult diferența pentru aceștia anul acesta este că acum vor putea folosi cardurile de vacanță să își poată achiziționa vacanțe în România direct prin cea mai mare platformă de rezervări din lume – Booking.com, cu peste 12.000 de proprietăți listate pentru țara noastră”, spune Stelian Bogza, cofondator BenefitOnline.ro. 

În ultimele trei luni, o parte importantă din bugetele primite de angajați nu au fost utilizate, fiind reportate lună de lună, pentru momentul în care angajații se așteptă ca restricțiile de izolare socială să fie ridicate și toți furnizorii să fie 100% funcționali, inclusiv operatorii din industria de turism.

Pe parcursul lunii iunie, BenefitOnline.ro activează, la cererea companiilor, o categorie dedicată, Cadouri pentru evenimente speciale de 1 iunie, unde angajații pot achiziționa beneficii cu taxe 0%, prin intermediul cardurilor cadou și tichetelor cadou listate în platformă, in limita a 150 de lei.

În această perioadă, bugetele cheltuite pentru achiziția de carduri cadou și tichete cadou se dublează față de lunile de început ale anului. Valoarea medie a unui card sau tichet cadou achiziționat este de 150 de lei pentru fiecare angajat cu copil minor - până la această valoare, cardurile și tichetele cadou sunt scutite de la plata taxelor sociale și a impozitului pe venit și sunt 100% deductibile.

BenefitOnline, o companie Edenred, este o platformă care oferă companiilor un flux complet pentru administrarea, raportarea și integrarea în contabilitate și salarizare a beneficiilor extrasalariale acordate angajaților.

În prezent, mai mult de 190.000 de angajați din România, din peste 300 de companii, accesează platforma BenefitOnline.ro pentru a-și alege beneficiile extrasalariale, dintr-o paletă de peste 3.700 de beneficii disponibile, de la 2.600 de furnizori.

Edenred este o platformă lider de servicii și plăți care conectează 50 de milioane de angajați și 2 milioane de comercianți parteneri din 46 de țări, prin intermediul a peste 850.000 de clienți corporativi. Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris și este inclusă în următorii indicatori: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe și MSCI Europe.