"Luna ianuarie a adus, pentru cea mai mare agenţie de turism online din România, www.Vola.ro, atingerea unui nou record în ceea ce priveşte numărul biletelor de avion emise. Astfel, campania Ieftinuarie comunicată de Vola.ro a anunţat bilete de avion mai ieftine cu până la 60%, în prima lună a anului. Preţurile au început de la 20 euro/bilet de avion, iar diferenţa s-a văzut pentru peste 347 de destinaţii diferite din întreaga lume vândute de Vola pe perioada campaniei", se precizează într-un comunicat Vola.ro.

Recordurile de vânzări s-au înregistrat încă din primul weekend din luna ianuarie: cele mai multe bilete emise cumulat într-un weekend şi cele mai multe bilete emise într-o singură zi: 2034 de bilete emise pe 7 ianuarie. Trendul ascendent al lunii ianuarie a continuat până spre finalul lunii, astfel că pe 21 ianuarie s-a înregistrat un nou record de bilete, 2093 de bilete de avion într-o singură zi.

Românii au beneficiat de preţurile mici din ianuarie în special pentru destinaţiile europene operate de companii aeriene low cost. Preţurile unui bilet de avion dus-întors au început de la 20 euro/persoană, pentru destinaţii precum Roma sau Bruxelles.

Călătorii care şi-au dorit un city-break la Veneţia au beneficiat de preţuri de la 30 euro/persoană, iar pentru destinaţii precum Madrid, Dublin şi Londra preţurile au pornit de la 45 euro/persoană. Cei care şi-au dorit să ajungă în Ţările Nordice au putut rezerva un bilet de avion spre Billund, Danemarca, la 34 euro/persoană. Cât priveşte exotice, biletele de avion spre Dubai au fost cu până la 40% mai ieftine decât în restul anului, iar Bangkok cu peste 30% mai ieftin decât în restul anului.

"Luna Ianuarie sau "Ieftinuarie" cum am decis noi să o redenumim ne-a depăşit orice aşteptări de vânzări. Speram să avem o creştere de 2-3.000 de bilete de avion faţă de anul trecut, dar iată că avansul a fost de fapt de 5000 de bilete de avion emise în plus faţă de luna ianuarie 2019. Ne-am dorit să transformăm luna ianuarie în cea mai bună ocazie pentru achiziţia biletelor de avion de peste an, un Black Friday pentru iubitorii de călătorii, iar cifrele arată că am şi reuşit acest lucru. Daca în 2018 depăşeam pragul de 40.000 de bilete emise într-o lună, iată că acum ne apropiem de pragul de 50.000 de bilete emise într-o singură lună", a declarat Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro

În 2018, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 9,2 milioane de euro, în creştere cu 33% faţă de 2017.