"Wild Forever" promoveaza mai multe zone din Romania, intre care orasul Cluj-Napoca, Maramuresul, cimitirul de la Sapanta, Bucovina, Muntii Fagaras, Valea Zalanului si satul Saschiz. Include de asemenea un interviu cu printul Charles al Marii Britanii, prin care acesta isi manifesta dorinta de a ajuta Romania sa-si conserve mostenirea culturala rurala. 

Intrebat de scenaristul si prezentatorul documentarului, Charlie Ottley, cum poate fi conservat peisajul mitic din Romania, printul Charles spune: "In ziua de azi, este o adevarata provocare. Intai si intai, trebuie convinsi oamenii de cat de pretios este. Trebuie sa oferi protectie in contextul dezvoltarii durabile. Nu poti opri dezvoltarea, dar cheia este sa lucrezi, pe cat posibil, cu localnicii care, in noua cazuri din zece, si in toata lumea este la fel, nu vor sa vada mediul distrus. Dar vor sa gaseasca moduri si ocazii de a-si imbunatati viata pastrand traditiile, fie ele in mediul antropic sau natural"

Printul Charles spune ca o mare problema pe care a intalnit-o in tara noastra "este conceptia oamenilor ca lucrurile lor sunt vechi si demodate, ca sunt irelevante". 

"Arunca lucrurile vechi, dar mai tarziu ajung sa le vada valoarea. De multe ori, este deja prea tarziu, fiindca au daramat multe cladiri sau le-au modernizat excesiv. Cererea uriasa pentru hrana si lucruri trebuincioase e evidenta. Dar un aspect vital e cum abordezi comunitatile locale. Cum sa ajuti la supravietuirea micilor proprietari. Aceasta parte a lumii nu este pentru arat. Daca s-ar ara, s-ar elibera mult carbon, foarte daunator. Pasunile de aici sunt de-a dreptul unice la nivel european si mondial. N-am mai vazut ceva asemanator, n-a mai ramas asa ceva nicaieri. Sunt o bijuterie din coroana Romaniei. Poate oamenii nu vad asta, dar Romania este o tara minunata. Aici traiesc oameni remarcabili, care nu se dau batuti. Au trait experiente ingrozitoare, care i-au afectat foarte mult: cele doua razboaie mondiale si toate celelalte suferinte traite de la al Doilea Razboi Mondial pana acum. Acesti oameni au trecut prin multe, au vazut multe suferinte, distrugeri, iar vietile le-au fost distruse. Le suntem datori sa gasim o cale pentru un viitor mai bun, care sa le pastreze cultura, traditiile si valorile", spune printul Charles. 

Acesta mai atrage insa atentia ca, "daca nu se pastreaza vie calitatea si integritatea care atrage oamenii datorita frumusetii ei si daca nu se ridica standardele spatiilor de cazare si ofertelor", va fi dificil pentru multe dintre locurile frumoase din Romania sa supravietuiasca. 

Vorbind despre restaurarea unei case pe care o detine in Transilvania, in Valea Zalanului, printul spune ca a avut noroc ca a gasit oameni minunati care i-au invatat pe localnici sa foloseasca tehnicile. 

"De fapt, i-au ajutat sa-si redescopere tehnicile innascute. Vreau sa arat ce se poate face cu aceste case pentru a le face potrivite pentru turisti, ingloband traditionalul si modernul deopotriva. Sunt lucruri absolut speciale. Avem nevoie si de biodiversitate, dar si de diversitate culturala. Pericolul globalizarii in masa e dat de faptul ca, inainte sa-ti dai seama, iti pierzi identitatea culturala. Acesta e cel mai mare pericol", a mai spus Charles.

"Unul din motivele pentru care intotdeauna mi-a facut mare placere sa revin in Romania este frumusetea naturala extraordinara a peisajelor sale si a padurilor salbatice virgine din Muntii Carpati", a spus printul Charles, precizand, insa, ca, din pacate, "toate acestea pot sa dispara cu rapiditate".