"Romania a devenit din ce in ce mai interesanta pentru turistii britanici", mai ales in sectorul de ecoturism inregistrandu-se o crestere a numarului acestora, a afirmat Martin Harris, miercuri, intr-o conferinta de presa la Sibiu.

"Am fost in discutii cu oamenii din sectorul de ecoturism si mi-au spus ca Romania a devenit din ce in ce mai interesanta pentru turistii britanici. Ei au inregistrat o crestere. Eu cred ca este un segment de interes si am venit in Sibiu cu un expert britanic in acest domeniu, pentru a dezvolta sectorul de ecoturism in Romania", a declarat Martin Harris. 

Ambasadorul este de parere ca atuurile Romaniei sunt "peisajul frumos si patrimoniul interesant": "Cred ca Romania are un patrimoniu foarte important la nivel european si trebuie sa il pastreze pentru viitor".

Intrebat daca Printul Charles este cel mai bun ambasador al Romaniei in Marea Britanie si ce apreciaza acesta in tara noastra, Martin Harris a afirmat ca acesta are o adevarata "pasiune" pentru Romania. 

"Cred ca Printul Charles este un ambasador foarte bun pentru Romania, fiindca are o pasiune pentru Romania si intelege valorile romanesti, care sunt unice in Europa, faptul ca Romania are ceea ce restul Europei a pierdut - paduri virgine, un peisaj foarte frumos, o viata traditionala", a mai spus Martin Harris. 

Printul Charles detine, in localitatea sibiana Malancrav, un fost conac, care a fost complet restaurat, fiind doar unul dintre imobilele mostenitorului coroanei britanice in satele din Transilvania.