Conform ultimelor date înregistrate de agenţia de turism online, căutările de bilete de avion în destinaţii exotice precum Maldive, Egipt, Dubai, Zanzibar, Abu Dhabi, Cancun şi Punta Cana au crescut şi cu până la 400% pentru anumite destinaţii.

"Lipsa restricţiilor în destinaţiile exotice, numărul scăzut de cazuri COVID şi măsurile anunţate de aeroporturi, de companiile aeriene şi de resorturi au contribuit la creşterea interesului românilor pentru vacanţe exotice. Astfel, conform datelor Vola.ro, în lunile decembrie şi ianuarie s-au înregistrat creşteri cu până la 400% pentru destinaţii exotice precum Punta Cana, Zanzibar, Cancun, Maldive, dar şi pentru destinaţii din zona Golfului Arabiei, precum Dubai şi Abu Dhabi", se menţionează într-un comunicat al Vola.ro.

Sursa citată mai semnalează că, pe fondul înjumătăţirii zborurilor spre Dubai şi al creşterii numărului de cereri de bilete de avion, preţurile biletelor de avion spre Dubai au crescut cu 50% în luna ianuarie, 2021. Astfel, dacă în urmă cu un an românii plăteau 287 euro pentru un bilet de avion în Dubai şi aveau la dispoziţie 3 companii aeriene pentru această călătorie, anul acesta preţul mediu al lunii ianuarie a depăşit 430 euro pentru un bilet de avion, în condiţiile în care doar o companie aeriană a mai operat zboruri spre principala destinaţie de călătorie din zona Golfului. Conform informaţiilor agenţiei, se aşteaptă o scădere a tarifelor de avion spre Dubai, odată cu reintroducerea zborurilor operate de o companie low cost începând cu luna februarie.

"Dubai-ul este fără îndoială cea mai căutată destinaţie din zona Golfului de către români. În ciuda preţurilor mai mari decât anul trecut, în luna decembrie au călătorit la Dubai peste 2000 de români pe săptămână. Începând cu luna februarie, principalul operator low cost va reintroduce zborurile spre Dubai şi ne aşteptăm la o scădere a preţului până aproape de nivelul anului trecut. Totodată, începând cu luna ianuarie, un mare operator low cost va relua zborurile spre Abu Dhabi şi ne aşteptăm la o creştere a cererii şi pentru această destinaţie", a declarat Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro.

Pentru românii care preferă plajele paradisiace situate mai aproape de casă, insulele Spaniei au fost o opţiune viabilă în perioada iernii. Astfel, Tenerife şi Palma de Mallorca se află printre primele alegeri ale românilor care caută în perioada aceasta o vacanţă cu soare în Europa. Preţurile încep de la 115 euro/persoană.

Claudia Tocilă a mai menţionat că, în rezervările efectuate de turiştii români se observă deja câteva trenduri pentru începutul anului 2021. Spre exemplu, predomină rezervările last minute, cu 3-7 zile înainte de călătorie. Pentru destinaţiile îndepărtate a crescut perioada călătoriei la minimum 10 zile sau chiar două săptămâni, spre deosebire de anii anteriori când românii preferau să aibă mai multe vacanţe şi mai scurte ca durată.

Vola.ro deserveşte persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie si low-cost, opţiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, city-break-uri, vacanţe, asigurări medicale de călătorie şi servicii de rent-a-car.

În 2015, Vola.ro a primit o investiţie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, acelaşi fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot si Vector Watch. În 2019, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 10,6 milioane de euro la un volum de tranzacţii de 71 milioane euro.