Potrivit agenției, cei care stau o lună într-o destinaţie exotică primesc tarife cu 50% mai mici şi există deja turişti români care au ales să stea o lună în Maldive şi să lucreze de acolo şi pentru un astfel de sejur, o familie a plătit 20.000 de euro.

”Pandemia trimite pe plaje exotice după sărbătorile de iarnă mii de români care, în anii trecuţi, alegeau pârtiile de ski din Europa. Măsurile luate în majoritatea ţărilor europene, nevoia de distanţare fizică şi faptul că şcoala se face online trimite de Revelion, dar şi în următoarele două-trei luni, mii de români, care altfel ar fi ales pârtiile de ski sau oraşe de pe continent, în destinaţii exotice precum Maldive, Cancun (Mexic), Punta Cana (Republica Dominicană), Zanzibar, Egipt şi Ras al-Khaimah (Emiratele Arabe)”, potrivit unui studiu al reprezentanţei în România a Dertour.

Turiştii români pleacă în aceste destinaţii cu zboruri charter, directe, iar înainte de plecare trebuie să prezinte un test negativ Covid-19.

Cel mai ieftin pachet de Revelion în Maldive: 1.299 de euro de persoană

Cererea pentru destinaţii exotice a explodat în luna noiembrie, când primul zbor charter pentru Maldive de Revelion s-a vândut în patru zile, cu toate că cel mai ieftin pachet era 1.299 de euro de persoană. Tot atunci s-a vândut integral şi zborul pentru Zanzibar, unde o vacanţă costa de la 1.319 euro/pers.

Dertour a lansat un al doilea zbor charter pentru Revelion spre Maldive, iar locurile s-au epuizat tot în câteva zile, iar al treilea zbor charter s-a vândut într-o singură zi.

"N-am mai putut organiza alte zboruri charter către Maldive, deşi cererea era foarte mare, pentru că n-au mai fost cazări disponibile. Avem în schimb 5 zboruri charter de Revelion spre Egipt şi în curând îl vom lansa pe al saselea", a explicat Cosmin Marinof, directorul general al Dertour România.

Tarifele de Revelion sunt, în aceste destinaţii, cu până la 50% mai mici faţă de anii trecuţi.

Spre Maldive vor fi în total 9 zboruri charter, ultima plecare fiind pe la mijlocul lunii februarie. Multe dintre aceste zboruri vor acoperi şi perioada Valentine's Day pentru care există cerere încă de pe acum.

Tarife cu 50% mai mici pentru un sejur de o lună

"Cererea mare se explică atât prin faptul că multe ţări europene, în anii trecuţi destinaţii favorite pentru ski, au impus restricţii pentru turişti, cât şi prin faptul că mulţi români nu au avut încă nicio vacanţă de iarna trecuta şi îşi doresc cu nerăbdare să evadeze într-o vacanţă după atâtea luni de restrictii. La toate acestea se adaugă faptul că aceste destinaţii oferă locuri retrase, distanţare socială şi turiştii ajung acolo cu teste negative, un aspect în plus pentru siguranţa acestora. Plecările sunt motivate şi de faptul că şcolile au cursurile online şi copiii pot participa la ore şi din vacanţe. Pentru aceste destinaţii exotice se cere test negativ Covid-19, deci turiştii urcă într-un avion unde toată lumea e testată negativ, ajung într-o destinaţie în care toţi turiştii prezintă un test negativ, iar în Maldive, de exemplu, se cazează în bungalow-uri, unde accesul se face direct de afară, iar în faţă ai plajă proprie. Petrecerea timpului în vacanţă într-o astfel de destinaţie poate fi mai sigură în acest moment decât a petrece o zi obişnuită în oricare oraş european, inclusiv românesc", a adăugat Cosmin Marinof.

Cei care stau o lună într-o destinaţie exotică primesc tarife cu 50% mai mici şi există deja turişti români care au ales să stea o lună în Maldive şi să lucreze de acolo. Pentru un astfel de sejur, o familie a plătit 20.000 de euro, arată compania.

Pentru că există cerere foarte mare pentru destinaţii exotice şi în perioada de după sărbători, începând cu 15 ianuarie 2021, continuând cu vacanţa copiilor de la finalul lui ianuarie, când tarifele scad cu 20-30% faţă de Revelion, si până în aprilie Dertour operează o serie de zboruri charter spre Maldive, Cancun (Mexic), Punta Cana (Republica Dominicană), Egipt şi Ras al Khaimah (Emiratele Arabe). Preţurile încep de la 977 euro de persoană în Maldive, 999 euro în Riviera Maya (Mexic), de la 1.497 euro în Punta Cana, de la 472 în Egipt, Dubai de la 525 euro şi de la 649 euro în Ras Al Khaimah, arată touroperatorul.

Ras al Khaimah, cea mai nouă destinaţie din Emiratele Arabe Unite

Ras al Khaimah este o destinaţie nouă din Emiratele Arabe Unite, mai puţin cunoscută românilor, dar cu opţiuni de vacanţă la standarde înalte şi preţuri accesibile, operată cu zbor charter, sejururi de tip All inclusive, resorturi mari pe plaja, la 45 de minute de Dubai şi cu servicii în hoteluri de lanţ precum Hilton, Rixos, cu preturi de la 649 euro.

Pentru Punta Cana zborurile vor continua în fiecare săptămână, timp de două luni, primul zbor urmând să plece din România pe data de 28 ianuarie 2021.

DER Touristik Group, parte a grupului Rewe, este unul dintre liderii industriei de turism din Germania. Are sediul în Köln, peste 130 de companii şi a generat un venit total de 6,7 milioane de euro în 2018. Are o echipă de 10.500 de persoane în 16 ţări europene. În fiecare an, 9,9 milioane de turişti aleg vacanţele organizate de unul dintre turoperatorii şi specialiştii Grupului: Dertour şi ITS în Germania; Kuoni & Helvetic Tours; Exim Tours şi Kartago Tours în Europa de Est; Apollo în Scandinavia; precum şi Kuoni în Marea Britanie şi Franţa.

Reţeaua numără aproximativ 2.800 de agenţii de turism - incluzând liderul de piaţă din Germania DER Reisebüro - şi vânzări online. DER Touristik Group încorporează cinci branduri hoteliere, un furnizor de servicii de călătorie, o companie aeriană şi DMC cu 61 de birouri în 26 de locaţii.