"17 zboruri directe, în total, sunt lansate spre Hurghada, Maldive, Zanzibar, Punta Cana, Ras al Khaimah, între 14 ianuarie şi 11 martie, ca alternativă, în pandemie, la vacanţele la schi organizate în această perioadă în anii anteriori. Turoperatorul Paralela 45 mizează pe faptul că începerea campaniei de vaccinare le dă oamenilor şi mai multă încredere să călătorească", se arată într-un comunicat de presă al agenţiei de turism.

Zborurile pentru vacanţa elevilor sunt programate începând cu data de 26 ianuarie de la Bucureşti spre Maldive, Hurghada, Zanzibar şi Ras al Khaimah, iar de la Cluj-Napoca spre Zanzibar pe 29 ianuarie şi spre Maldive pe 30 ianuarie.

Cu reduceri de până la 35% pentru unele hoteluri, vacanţa în Hurghada costă de la 434 de euro/persoană/7 nopţi, în Zanzibar, de la 1.945 de euro/persoană/7 nopţi, iar în Ras al Khaiman, de la 658 de euro/persoană/7 nopţi. Pentru zborurile de la Cluj-Napoca, preţurile pentru vacanţe încep de la 1.898 de euro/persoană/7 nopţi în Zanzibar şi 1.390 euro/persoană/6 nopţi în Maldive.

"De Revelion, în premieră pentru noi, am oferit vacanţe pe curse charter în destinaţii exotice unde se mergea iarna pe curse de linie şi, tot pentru prima dată, unele zboruri au fost realizate cu avioanele companiei naţionale Tarom. Mai mult de 1.000 de români au fost în vacanţa de Revelion în Maldive şi Zanzibar, ca alternativă la zonele de schi, închise deocamdată, sau pentru că şi-au dorit o vacanţa în locurile unde temperaturile sunt cu mult mai mari faţă de România", a declarat Alin Burcea, directorul general al agenţiei Paralela 45.

Pentru cei care nu au mai găsit locuri de Revelion, cursele directe noi spre Maldive sunt disponibile, săptămânal, de la Bucureşti, în perioada 14 ianuarie - 1 februarie. Alte 7 sunt oferite pentru cei care vor o vacanţă în Punta Cana, în perioada 28 ianuarie - 11 martie.

"Începerea vaccinării e semnalul că lucrurile se normalizează, oamenii vor avea mai multă încredere să călătorească şi din ce în ce mai multe ţări vor fi deschise pentru turism. Vom căuta noi şi noi variante de călătorie, adaptându-ne situaţiei, aşa cum am făcut permanent în ultimele luni, pentru a susţine dorinţa oamenilor de călătorie şi relaxare", a completat Burcea.