Vasul Oasis of the Seas va naviga in Europa in toamna anului 2014, iar rezervarile se pot face incepand cu data de 11 aprilie.

"Chiar daca nava are 5.400 cabine, fiind pentru prima oara in Mediterana va fi extrem de solicitata. Un pachet mediu de 7 zile, pentru doua persoane, este de circa 1.700 de euro. Cel mai scump pachet - o cabina owner suite pentru trei persoane - costa 15.000 de euro. Estimam ca in acest an vor fi vandute minimum 300 cabine duble pentru croazierele din Mediterana", a declarat Nicolae Demetriade, presedintele World Travel, care reprezinta in Romania Royal Caribbean International, potrivit Mediafax.

Vasul va naviga in Oceanul Atlantic si pe Mediterana de Vest, iar pasagerii vor beneficia de o serie de facilitati introduse in exclusivitate pe vas. Printre acestea o tiroliana de 25 metri care traverseaza vasul, un carusel lucrat manual, musical-uri gen Broadway, prima cafenea Starbucks pe mare si un parc cu peste 12.000 de specii de arbori si plante naturale. Lansat in 2009, vasul Oasis of the Seas are 16 punti si o greutate de 225.282 tone.

Royal Caribbean International este o companie globala, avand o flota de 22 vase. Compania ofera croaziere in Caraibe, Alaska, Canada, Europa, Australia, Noua Zeelanda, Asia si America de Sud. Demetriade estimeaza ca pe navele de croaziera in acest an vor calatori peste 17.000 pasageri romani, in crestere fata de anii anteriori.