La Cisnadioara, copacii au inverzit, iar satul tot arata ca un tablou al unui pictor indragostit de culoare. Pentru 500 de lei, va puteti caza 3 nopti in camere cu paturi pictate ca-n povestea cu Hansel si Gretel.

Peste zi nu aveti timp sa va plictisiti. Pe Dealul Sfantului Mihail gasiti cetatea satului, singura constructie bisericeasca in stil romanic pastrata integral. Ajunsi acolo, va puteti bucura de o priveliste tulburatoare cu ape repezi, turme de oi si pajisti pline de flori. Tot in zona se poate vizita si cetatea de la Cisnadie, cu cel mai vechi turn cu ceas din Transilvania, montat in 1425.

In zilele de Paste, sasii merg la biserica, iar apoi iau traditionala masa in familie, de la care nu lipseste mielul - preparat insa dupa retete diferite de ale noastre. Toata lumea primeste supa de casa cu taitei, o delicioasa placinta si, in final, bere la halba.

A doua zi de sarbatoare, sasii se imbraca in costume populare si ies la dans. Baietii merg sa stropeasca doamnele si domnisoarele cu parfum, sa fie fertile tot anul, asa cum este si pamantul, daca este udat bine.