In 2008 cei de la Mercedes au preferat Ungaria in locul Romaniei pentru a construi o noua fabrica de masini. La patru ani de la decizia luata de Mercedes, inca mai lucram la autostrada care ne va duce pana la granita cu Ungaria.

Tot infrastructura este o piedica si pentru turism, spune Klaus Mangold, care este membru in conducerea tour-operatorului german TUI.

"Cred ca Romania trebuie sa isi caute propria pozitie, unde sa fie atractiva pentru turism, si cred ca si pentru sporturile de iarna Romania ar putea investi mai mult decat pana acum", considera Mangold.

Iar Klaus Mangold stie foarte bine ce are Romania de oferit la acest capitol. De ani de zile vine in fiecare an la vanatoarea organizata la Balc de prietenul sau Ion Tiriac.

El este de parere ca acum este necesara calmarea situatiei politice. "Stabilitatea politica este cu siguranta unul dintre punctele importante pentru investitori, asa ca investitorii asteapta cu nerabdare ca Romania sa revina la un sistem politic foarte normal, clasic, bun, asa cum a fost in trecut", a adaugat reprezentantul TUI.

In prezent Klaus Mangold este presedinte al Consiliului Consultativ al grupului Rothschild, membru in Consiliul de Supraveghere al companiilor Metro si Continental si presedinte al Consiliului de Supraveghere al grupurilor TUI si Alst.