"La patinoare avem un exemplu de program pentru care alocarile s-au redus in urma deciziei de prioritizare a bugetului alocat investitiilor - vorbim de modernizarea si dezvoltarea patinoarului artificial de la Poiana Brasov, de care este nevoie pentru organizarea in Romania a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013. In cazul in care patinoarul nu va fi gata la timp, exista un risc ca festivalul sa nu se mai tina in Romania. Sa speram ca nu se pune problema", a spus Cristian Petrescu, potrivit Mediafax.

Comitetul Olimpic European a decis in noiembrie anul trecut sa acorde Romaniei acceptul final pentru a organiza editia de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013. MDRT a anuntat atunci ca decizia a venit ca urmare a faptului ca dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive pe Valea Prahovei este intr-un stadiu avansat, iar statiunile montane sunt pregatite sa gazduiasca un astfel de eveniment.

Reprezentantii Comitetului de Organizare al FOTE 2013 au prezentat in noiembrie raportul de progres privind stadiul pregatirii Romaniei din punctul de vedere al infrastructurii turistice si sportive.

In urma raportului a reiesit ca Romania se incadreaza in graficul de organizare convenit cu Comitetul Olimpic European. Delegatia romana s-a angajat ca pana la sfarsitul lunii octombrie 2012, cand va avea loc ultima vizita de monitorizare din partea Comitetului Olimpic European, va finaliza si restul de lucrari care sunt inca in executie.