"Am solicitat celor de la SPP, ca nu vreau sa merg - pentru ca e vorba aici de un mesaj, nu e o chestie de ipocrizie, e un mesaj pe care vreau sa-l dau pentru toata lumea - nu as vrea sa merg cu una din masinile consacrate, cunoscute, altfel foarte frumoase si ca imi doresc sa existe o masina de acelasi tip functional, hibrid, care sa polueze cat mai putin", a spus Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Premierul desemnat si-a manifestat speranta ca solicitarea sa sa se rezolve, el aratand ca va renunta la masina sa hibrid, o Toyota Prius.

"Astept votul Parlamentului si de marti sper sa merg tot cu o masina hibrid, pentru ca, dincolo de mesajul pe care il dau, eu am vorbit foarte serios, va exista o decizie a Guvernului prin care nicio instutie publica nu va mai putea achizitiona decat masini si autovehicule care protejeaza mediul. E un lucru care se intampla deja in tarile civilizate si la noi - v-o spune cineva cunoscator si impatimit de asta - la noi cat mai mult cilindri, cai putere, dupa care nu putem sa respiram in orase", a adaugat premierul desemnat.

Acesta a spus ca va vorbi si cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru a avea un program comun pe mediu. "Institutiile publice polueaza foarte mult Capitala si atunci trebuie sa existe un program comun intre Guvern si administratia locala a Bucurestiului ca sa putem sa respiram din ce in ce mai bine", a spus Victor Ponta.

Intrebat daca va fi vazut pe bicicleta, premierul desemnat a raspuns: "Vreti sa-mi rup iar un deget sau altceva?".

PSD a achizitionat in 2011, prin contract de leasing, un autoturism Toyota Prius, cu motor hibrid, cu care Victor Ponta a circulat.