Australia surclaseaza tari precum Italia, Africa de Sud, Noua Zeelanda si alte locuri exotice cotate in topul destinatiilor de vis, potrivit datelor Virtuoso, publicatie care a chestionat peste 14.000 de cititori cu privire la itinerariile preferate pentru relaxare si distractie.

In ceea ce priveste insulele perfecte pentru escapade cotidiene, pe prima pozitie se afla cele grecesti, in special in randul femeilor in varsta de peste 50 de ani, dar si in cel al persoanelor celibatare, pana in 50 de ani.

Participantii la studiu au vizat pe lista calatoriilor pe care orice bogat ar trebui s-o bifeze o data in viata, o croaziera in jurul lumii.

Cat despre locurile romantice, rezultatele nu sunt deloc surprizantoare, potrivit editorilor de la Virtuoso. Parisul a fost votat atat cel mai romantic loc de pe glob, cat si destinatia ideala pentru turistii innebuniti dupa stil si eleganta.

62% dintre cei chestionati in aceasta cercetare au varste cuprinse intre 35 si 65 de ani, iar veniturile anuale a 46% dintre ei depasesc 150.000 de dolari.

Citeste si:

Vrei o vacanta extravaganta? Topul celor mai bune hoteluri din lume GALERIE FOTO