Pana in prezent, cele doua vase ale Royal Carribean, Oasis of the Seas si Allure of the Seas, cele mai mari din lume, au navigat doar in Caraibe, unde au logistica necesara pentru acostarea si aprovizionarea unor nave de asemenea dimensiuni.

"Pentru Oasis of the Seas, care va naviga in Europa in aceasta vara, au fost vandute deja 310 cabine pentru 694 de pasageri din Romania. Acestia au platit in total circa 700.000 de euro", a declarat joi, intr-un comunicat, Nicolae Demetriade, presedintele World Travel, care reprezinta in Romania Royal Caribbean International.

Lansat in 2009, vasul Oasis of the Seas are 16 punti si o greutate de 225.282 tone.

El a spus ca in pretul unei cabine sunt incluse, pe langa cazare, toate mesele, spectacolele sustinute de artisti profesionisti, printre care dansuri, musical, acrobatii, spectacole de inot sincron, folosirea salilor de fitness si a terenurilor de sport, participarea la cluburile pentru copii si la spectacole de patinaj.

Cea mai scumpa cabina (un apartament) cumparata de pasageri romani a costat 8.400 de euro.

Celalalt mare vas al Royal Carribean, Allure of the Seas, va naviga in Europa in vara anului viitor, iar biletele vor fi scoase la vanzare din zilele urmatoare.

Allure of the Seas incepe croazierele in Europa din vara anului viitor, cu plecari din Barcelona, pe un itinerariu de sapte nopti, care include Palma de Mallorca, Marsilia, Florenta, Roma si Napoli. Turistii vor putea alege ca punct de imbarcare si Roma.

La bordul vasului Allure of the Seas exista, printre altele, o tiroliana de 25 de metri, un carusel din lemn lucrat manual, un bar mobil, teatru in stil Broadway, teatru in aer liber, un parc cu peste 12.000 de copaci si plante naturale. Acestora li se adauga simulator de surf, patinoar, jacuzzi suspendate, zona de aqua-park pentru copii si un bulevard interior cu restaurante, magazine si saloane.

Royal Caribbean International este o companie globala, avand o flota de 22 vase. Compania ofera croaziere in Caraibe, Alaska, Canada, Europa, Australia, Noua Zeelanda, Asia si America de Sud.