Balmoral pleaca din portul Southampton, urmand sa refaca traseul parcurs in urma cu 100 de ani de titanic.

La bord se afla si miliardarul roman Cornel Tabacaru. El a cumparat, inca de acum 3 ani, primul bilet pus in vanzare pentru aceasta croaziera, 50.000 de euro.

"A fost pasiunea mea. Am citit enorm despre Titanic, iar de 3 ani de zile nu ma lasa sa dorm, iar acum sunt aici! Maine este singura zi in care vom cobori, vedem nu stiu ce oras acolo in Irlanda. Dupa aia nu ne mai miscam pana in ziua de 14, la ora 11.40, cand l-a atins ghetarul si pana pe 15 la ora 2.10. Va fi o procesiune de "respect", adica vom arunca flori in ocean. Suntem deasupra,se va vedea pe sonar epava. E... atunci se asteapta cu elicopterul sa vina DiCaprio",
spune Cornel Tabacaru, om de afaceri.

"Incepem calatoria cu doua zile mai devreme, pentru ca Titanicul a navigat mai repede. Daca luam in considerare ca a fost construit in urma cu 100 de ani ne putem da seama cat de avansat era", afirma Miles Morgan, organizatorul croazierei.

Pasagerii si-au comandat si costume de epoca, special pentru calatorie, iar la bord vor rasuna acorduri ale unor melodii din secolul trecut. Iar cabinele, mobilierul si meniurile au fost recreate fidel dupa cele din 1912.