"Turistii romani pot sa viziteze fara retineri Istanbulul, evitand seara zona Taksim. In zonele turistice ale Turciei, Antalya, Bodrum, Kusadasi, activitatea turistica se desfasoara absolut normal. (...) Evenimentele recente (...) nu au condus la niciun fel de probleme de transport, nici in Istanbul, nici in alte zone din Turcia si nu impiedica nicio activitate turistica", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), citat de Mediafax.

Asociatia mai arata ca situatia din Istanbul "este pe cale de a se stabiliza" si ca premierul Recep Tayyip Erdogan se va intalni miercuri, 12 iunie, cu protestatarii din Ankara.

In Istanbul, Ankara si alte orase din Turcia populatia protesteaza fata de politicile premierului, avand loc confruntari intre acestia si fortele de ordine. Bilantul violentelor care dureaza de doua saptamani in Turcia a ajuns la patru morti si peste 2.000 de raniti.

Protestele, care initial erau fata de reducerea suprafetelor verzi din Parcul Gezi - unde exista planul de reconstruire a cazarmei otomane Topçu Kislasi, care ar deveni un complex turistic, avand inclusiv un mall - au devenit o actiune indreptata impotriva premierului, criticat pentru politicile cu caracter islamist.