• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Premierul Erdogan anunta un nou bilant de patru morti in cursul manifestatiilor din Turcia

Premierul Erdogan anunta un nou bilant de patru morti in cursul manifestatiilor din Turcia

Manifestatiile de pe intreg teritoriul Turciei s-au soldat cu moartea a patru persoane, trei manifestanti si un politist, a declarat marti premierul Recep Tayyip Erdogan intr-un discurs sustinut in Parlament, la Ankara, relateaza AFP.

"Trei tineri si un politist si-au pierdut viata in evenimente", le-a spus Erdogan deputatilor din formatiunea sa, AKP.
 
Ulterior, Asociatia Turca a Medicilor (TBB), care mentinea marti dimineata bilantul sau anterior de trei morti, a publicat un comunicat, la pranz, in care a confirmat bilantul anuntat de catre premier.
 
Cel de-al patrulea mort este un muncitor in varsta de 26 de ani, ranit la cap in timpul unei manifestatii din capitala Ankara.
 
Potrivit presei din Turcia, el a fost lovit la cap de mai multe gloante trase de politie, dar scenariul nu a fost confirmat de autoritati.
 
Conform TBB, protestele care afecteaza Turcia de 12 zile s-au soldat, in afara de cei patru morti, cu un total de 4.947 de raniti.
 
In plus, TBB a anuntat marti ca un muncitor in varsta de 47 de ani a murit in urma unui atac de cord, in cadrul manifestatiilor, la 5 iunie, la Ankara, si a anuntat o investigatie pentru a stabili daca decesul a fost cauzat de gazele lacrimogene ale politiei.

11 iunie 2013 14:59
Modifică setările cookies