Potrivit reprezentantilor Ministerului Muncii, in luna septembrie, obligatia privind plata contributiilor revine tot angajatului, intrucat ordonanta 58/2010 a produs efecte pana in 10 septembrie, cand a intrat in vigoare ordonanta 82/2010.

In aceste conditii, angajatii care au venituri de natura profesionala si incaseaza salariul pana in 10 septembrie vor fi obligati si in luna octombrie sa depuna declaratiile aferente perioadei 1-10 septembrie.

Daca ziua de salariu este dupa 10 septembrie obligatia privind depunerea declaratiilor revine angajatorilor conform ordonantei 82.

In cazul veniturile din luna august, pentru care declaratiile se depun pana pe 25 septembrie, sarcina revine, din nou, angajatilor, ca si luna trecuta.

Vezi mai multe explicatii aici

Autoritatile au anuntat, totodata, ca declaratiile privind contributiile pentru somaj si pensii vor putea fi depuse fie la Casele de Pensii, fie la Agentiile de Ocupare, evitandu-se astfel sa se stea la doua cozi.

Documentele pot fi trimise, totodata, si prin posta sau pe mail, iar plata poate fi facuta la caseriile Caselor de Pensii si ale Agentiilor de Ocupare prin virament sau prin mandat postal.

Reprezentantii Casei de Pensii Bucuresti si ai Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca au decis sa prelungeasca programul de lucru in zilele de 24 septembrie, pana la ora 19.00, sambata, 25 septembrie, pana la ora 13.00 si luni si marti 27 si 28 septembrie, pana la ora 18.00.