"Coalitia propune asumarea raspunderii, urmand sa avem consultari cu grupurile parlamentare si, in urma acestora, Guvernul sa ia decizia finala", a spus premierul Emil Boc.

O decizie finala vor lua si liderii PSD si PNL care au iar in plan sa darame Guvernul.

"Nici nu stie pe ce isi angajeaza raspunderea, el stie doar ca isi angajeaza raspunderea, dar nu stie pe ce", a replicat liderul PSD, Victor Ponta.

In aceste conditii. si cei de la putere si cei din opozitie fac calcule. Pentru ca Executivul sa cada, ar fi nevoie de 236 de voturi, prea multe pentru PSD si PNL.

Si sindicalistii strang randurile. Cea mai delicata problema o reprezinta contractul colectiv de munca. Premierul Emil Boc a anuntat ca deocamdata ramane in vigoare, insa poate fi modificat ulterior printr-o lege speciala.

Potrivit noului Cod al Muncii, contractele pe perioada determinata se pot incheia si pentru 36 de luni. In plus patronii depistati ca au mai mult de trei angajati la negru pot ajunge la inchisoare.

Pe de alta parte, legea le permite companiilor care fac concedieri colective sa angajeze imediat oameni in loc. Pana acum posturile erau blocate timp de noua luni iar cei dati afara aveau prioritate.

De asemenea, angajatorul nu mai are nicio restrictie in privinta numarului de persoane pe care le tine in proba pentru un singur loc. Singura conditie este ca patronul sa se hotarasca in termen de 1 an, pe cine pastreaza.

Vezi AICI ce alte modificari vor fi facute la Codul Muncii!