El a aratat ca sumele mari primite cu titlu de salarii compensatorii de catre sefii unor autoritati reprezinta rezultatul unei "hotii legale", in sensul ca persoanele beneficiare si-au aprobat singure aceste prevederi in contractul de munca, la numirea in functie, in 2010-2011.

"Aici exista o singura solutie, si anume impozitarea. Cum am facut la cesionarii de drepturi de proprietate, la samsari, unde am pus un impozit de 85%, la fel putem sa spunem: «Pentru salarii compensatorii»- nu vorbesc de amaratii de la Oltchim sau de la Mechel, vorbesc de salarii compensatorii peste suma "de" - «punem un impozit suplimentar», asta e singura solutie, altfel, daca nu dam toate aceste compensatii absolut rusinoase sau inacceptabile, ne dau in judecata si castiga", a spus Victor Ponta in cadrul unei emisiuni televizate, citat de Mediafax.

Executivul a anuntat ca a decis, prin aceasta ordonanta de urgenta, sa limiteze salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentand de sase ori salariul mediu brut in ramura respectiva.