Ai putea lucra in Italia, Olanda, Spania, Germania sau Belgia, intr-unul din centrele de cercetare (The Joint Research Center - JRC) ale Comisiei Europene (CE).

Domeniile in care CE selecteaza oameni sunt chimie, biologie si sanatate, fizica, mecanica structurala, analiza cantitativa a politicilor, stiinte spatiale, stiinte ale mediului, comunicare si tehnologia informatiei.

Cei 270 de candidati pe care CE ii recruteaza vor intra pe listele de rezerva ale JRC pentru a suplini nevoile de recrutare ale institutiei in anii urmatori.

Pozitiile vor fi disponibile in toate centrele din cele cinci tari, iar candidatii trebuie sa aiba intre 3 si 6 ani de experienta.

In functie de pozitia ocupata, salariul de inceput variaza intre 4.800 si 5.400 de euro.

Aplicatiile trebuie depuse pana la data pe 4 noiembrie 2010 pe site-ul EPSO (ultimul anunt de pe pagina), asadar, pana la aceasta data trebuie sa-ti creezi un cont, sa completeti aplicatia online si sa te inregistrezi in competitie.

Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa cunoasca foarte bine una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene, precum si o a doua, la alegere, dintre engleza, franceza si gemana.

Alte detalii despre studiile si experienta pe care trebuie sa le ai gasesti AICI

Cum sa aplici?

European Personnel Selection Office (EPSO) este responsabil pentru recrutarea personalului pentru Comisia Europeana.

Aplicatia se depune online, iar candidatii vor fi selectati pe baza informatiilor pe care le-au indicat in aplicatia facuta online. Comitetul de selectie va alege doar pe acei candidati care indeplinesc conditiile de eligibilitate si care au calificarile necesare (in special diplome, publicatii in jurnale stiintifice si experienta profesioanala.

Dupa acest prim pas, candidatii selectati vor merge la centrul de evaluare de la Bruxelles (transportul va fi decontat), unde vor sustine teste de rationament verbal, numeric si abstract, vor prezenta un studiu de caz din domeniul ales, vor face un exercitiu de grup si vor sustine un interviu.

Peste 270 de candidati care trec si de toate aceste probe vor intra pe listele de rezerva din care JRC va recruta in urmatorii ani.

Mai multe informatii despre cum sa-ti faci cont EPSO gasesti AICI

Sursa informatiilor: www.euroconcurs.ro

Despre alte joburi valabile pentru romani la UE mai citeste si Comisia Europeana cauta specialisti de nationalitate romana! Cum sa te angajezi!