Nici o cariera militara in tara nu este mai putin interesanta, site-ul Politiei Romane, al Serviciului Roman de Informatii sau al Ministerului Apararii fiind frecvent accesate la sectiunea Cariere.

Mii de romani vor sa se faca politisti. De aceea, la sectiunea Cariera Militara de pe Jobsinro.ro, cel mai accesat site este cel al Politiei Romane.

Peste 16.000 de utilizatori s-au interesat de conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a deveni sau a se angaja ca politisti.

Si nu in van, pentru ca, in luna septembrie, Inspectoratul General al Politiei Romane organizeaza mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante in mai multe inspectorate din tara. Detalii gasesti aici

Pentru aceste posturi, insa, este nevoie de absolventi ai scolilor de Politie cu multi ani de experienta.

Si cariera de spion ii atrage pe romani. Dar si in acest caz exista unele conditii specifice pentru angajarea in cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI). De exemplu, este nevoie de cursuri universitare pentru formarea ofiterilor operativi de informatii, cu durata de 3 ani.

La aceste cursuri se pot inscrie exclusiv absolventii invatamantului liceal, cu diploma de bacalaureat, care au varsta maxima de 23 ani impliniti in anul organizarii concursului. Detalii despre admitere si despre conditiile de angajare in SRI gasesti aici

Cat poti castiga in Legiunea Straina?

Daca o cariera militara in tara nu ti se pare destul de banoasa sau de... palpitanta, exista si varianta angajarii in strainatate, in Legiunea Straina, in Franta, sau in agentii europene si internationale ca Cepol, Europol sau Interpol.

In Legiunea Straina, salariile sunt atractive, dar si rscurile pe masura. Pentru salarii cuprinse intre 1.200 si aproape 5.000 de euro, in functie de grad, legionarii sunt trimisi in teatrele de razboi la care Franta participa cu forte militare. De-a lungul anilor, Legiunea Straina a fost prezenta in razboiul din Golf, Kosovo, Somalia sau Macedonia, in prezent trupele de legionari fiind dispuse in Afganistan, Kosovo sau Coasta de Fildes.

Inrolarea in Legiunea Straina se face pe teritoriul Frantei, cheltuielile de calatorie fiind responsabilitatea candidatilor. Preselectia se face in birourile de recrutare si consta in teste psihologice si tehnice, teste medicale si teste fizice.

Contractele au o durata cuprinsa intre sase luni si cinci ani. In functie de calitatile si de performantele legionarilor, o cariera in Legiunea Straina poate depasi 25 de ani.

Detalii despre cum poti a te inrolezi in Legiunea Straina gasesti aici

Cum poti ajunge sa faci parte din agentiile internationale?

Cepol este o agentie a Uniunii Europene care reuneste ofiteri de politie din statele UE, intr-o retea care faciliteaza cooperarea intre statele membre. Misiunea politistilor din Cepol este sa colaboreze in lupta impotriva crimei organizate si sa mentina securitatea si ordinea in statele europene.

Posturile vacante in agentie sunt publicate pe site-ul oficial al institutiei, in prezent singura pozitie libera fiind pentru agent temporar in Hampshire, Marea Britanie.

Detalii despre Cepol gasesti aici

Europol este o agentie de aplicare a legii care opereaza pe teritoriul Uniunii Europene si care ajuta statele membre sa lupte cu crima organizata si terorismul. Cu sediul central la Haga, in Olanda, agentie are 620 de membri si lucreaza cu institutiile similare din statele europene, dar si din Australia, Canada sau Statele Unite.

Agentii Europol provin din diferite departamente ale politiei, cum ar fi politia de frontiera sau din serviciile de securitate. In prezent, Europol angajeaza agenti temporari in departamentul de crima organizata si in cel de infractiuni financiare.

Afla cum poti sa intri in Europol de aici

Interpolul, cea mai mare organizatie internationala de politie, din care fac parte 188 de state, actioneaza chiar si in state care nu au relatii diplomatice si intreprinde misiuni in domeniul crimei organizate, al traficului de persoane si de droguri, al coruptiei si infractiunilor economice.

Joburile vacante si conditiile de angajare la Interpol se gasesc pe site-ul institutiei