Sa fii vorbitor nativ al limbii romane este prima conditie pentru a-ti gasi un job in unele firme din strainatate, cu precadere in Marea Britanie sau in Olanda.

Pentru a fi angajat, insa, trebuie sa ai si experienta in web design, de exemplu, sa te pricepi la contabilitate sau finante sau sa fii autorizat ca traducator. Si, bineinteles, trebuie sa stii si limba engleza!

Site-ul de recrutare www.toplanguagejobs.co.uk contine anunturi de joburi de secretara in Marea Britanie pentru vorbitorii unei limbi din Uniunea Europeana, printre care si limba romana.

Firma angajatoare activeaza in domeniul sanatatii si recruteaza secretare cu experienta care vorbesc fluent limba engleza si minimum o alta limba care se vorbeste in UE. Contractul, la inceput pe perioada determinata, poate fi prelungit pe termen nelimitat, iar salariul variaza intre 12 si 15 lire sterline pe ora (aproximativ 1.800-2.250 de lire pe luna).

Postul presupune sarcini specifice secretariatului - redactat si expediat mailuri, raspuns la telefon, redactarea de documente in format PDF, pastrarea legaturii cu companiile farmaceutice, organizarea de intalniri etc.

Daca esti Web Designer cu experienta, ai cunostinte manageriale si vrei sa castigi maximum 70.000 de lire sterline pe an iti poti incerca norocul la o companie din Londra unde vei coordona si vei dezvolta sistemul informatic. Pe langa limba romana, trebuie sa vorbesti fluent si limba engleza si sa ai cunostinte avansate in Actionscript, Photoshop, Dreamweaver, Illustrator sau XHTML.

Western Union cauta, de asemenea, vorbitori de limba romana pentru un post de relatii cu clientii in Vilnius, Lituania. Cunoasterea limbii engleze este, de asemenea, obligatorie.

Anuntul se gaseste pe site-ul de recrutare www.jobsinro.ro, iar candidatul ideal trebuie sa fi terminat colegiul, sa aiba experienta in relatiile cu clientii, sa fie o persoana careia sa-i placa sa vorbeasca la telefon si sa aiba aptitudini de comunicare. Anuntul este valabil pana pe 24 octombrie, iar detalii poti gasi aici.

Site-ul www.eurolondon.com contine anunturi de locuri de munca pentru organizatori de evenimente, pe o perioada de o saptamana, cu un castig de 5,8 lire pe ora (aproximativ 218 lire pe saptamana), sau pentru administratori de site-uri de pariuri online.

Pentru a castiga pana la 25.000 de lire sterline pe an, trebuie sa ai experienta in marketingul online, sa fii pasionat de sporturi, pariuri sau de poker. De asemenea, trebuie sa stii sa te descurci si in HTML, Photoshop si Dreamweaver. Cunoasterea limbii engleze este obligatorie.

Pentru a castiga pana la 70.000 de dolari pe an pe pozitia de Project Manager la o firma care activeaza in domeniul IT din Olanda trebuie sa ai experienta de cel putin doi ani pe o pozitie similara si sa stii sa lucrezi cu MARC, Dublin Core, EAD, OAI-PMH si OpenURL. Detalii aici!

Daca esti traducator autorizat si vorbesti fluent engleza, romana sau spaniola, poti colabora cu firme de traduceri care cauta traducatori specializati in limbile din Europa de Est, dar si in limbi exotice si rare. Gasesti detalii aici!

Mai multe anunturi de angajare pentru vorbitori nativi de limba romana gasesti pe: