Ministrul a povestit ca el insusi a fost la un moment dat in situatia de a-si cauta un loc de munca si a trimis zeci de CV-uri, dar din pacate nu si-a gasit nimic pe domeniul lui.

Am fost si eu la zeci de interviuri, eram inginer si cele mai multe locuri de munca disponibile in acea perioada erau pe vanzari. Daca as fi in situatia de a-mi cauta un loc de munca acum, as avea grija sa-mi prezint CV-ul peste tot, sa trimit cel putin un CV pe zi, si sa ma pregatesc profesional pe un domeniu. Asta am facut intotdeauna, in fiecare etapa a vietii am avut grija sa ma perfectionez”, a spus Ioan Botis.

Legat de diferentele din statistici cu privire al numarul de someri din Romania, ministrul a explicat ca sunt trei categorii de persoane care trebuie luate in calcul atunci cand se vorbeste de numarul de someri, dar ca nu toti intra in stabilirea ratei somajului.

De exemplu, in categoria somerilor intra atat somerii indemnizati, cat si ce neindemnizati, dar si persoanele care iau ajutor social, dar care nu sunt luate in calcul la stabilirea ratei somajului.

In opinia ministrului, numarul de someri va continua sa scada in perioada urmatoare, in conditiile in care pe perioada verii apar muncile sezoniere, care vor absorbi o parte din someri.

Citeste si:

Cati someri sunt in Romania? Institutiile statului se contrazic pe rata somajului!
Jumatate de milion de someri au iesit din statistici in 2010. Nimeni nu stie ce s-a intamplat cu ei!