Specialistii in resurse umane spun ca cei care vor un loc de munca nu trebuie sa faca nimic deosebit pentru a-i convinge pe recrutori ca ei sunt cei mai buni.

Iar actiuni ca cele pe care le vom lista mai jos nu au efectul scontat si nu vor face decat sa-l enerveze sau sa-l puna pe ganduri pe recrutor in legatura cu sanatatea ta mintala.

Site-ul de recrutare CareerBuilder.com a strans de la recrutori cateva dintre cele mai ciudate comportamente pe care le-au avut candidatii care voiau cu tot dinadinsul sa fie angajati pe o anumita pozitie.

Astfel, in timp ce unii candidati sunt foarte meticulosi si isi fac prezentari in Power Point, distribuie portofolii pe CD sau sunt dispusi sa lucreze o zi pentru a demonstra cat de buni sunt, altii sunt de-a dreptul “deosebiti”.

De exemplu, se intampla ca unii candidati sa insiste pentru un alt interviu, chiar si dupa ce sunt anuntati ca postul a fost ocupat. Un candidat a adus cafea pentru intreg biroul de resurse umane, in timp ce altul l-a invitat de recrutor la cina.

Crezi ca aceste lucruri sunt cele mai ciudate? Citeste lista de mai jos si-o sa vezi ca nu-i asa!

- Un candidat a venit in frac la interviu.
- S-a folosit de experienta profesionala copiata de pe site-ul oficial al unei celebritati.
- A adus intervievatoarei, care era insarcinata, un cadou pentru copil.
- S-a asezat langa angajator la slujba de duminica.
- I-a cumparat intervievatorului bilete la un important meci de fotbal.
- A trimis recrutorului o poza de-a sa nud.
- A inceract sa faca o scena de stand-up comedy la interviu.
- L-a asteptat pe recrutor la masina, dupa interviu.
- A venit imbracat in pisica.

In conditiile in care atat de multi oameni cauta un loc de munca in aceasta perioada, diferentierea este foarte importanta. Atentie, insa, comportamentele de genul celor de mai sus nu fac decat sa sperie recrutorii, iar efectul va fi tocmai invers.