La acest inceput de an, angajatorii le dau vesti bune celor care isi cauta un loc de munca, acestia fiind dispusi sa faca mai multe angajari decat in anii anteriori.

De exemplu, potrivit celui mai nou studiu privind intentiile de angajare, unul din cinci patroni vrea sa faca recrutari in urmaroarele trei luni, numar in crestere comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Vezi AICI in ce domenii se fac angajari!

Pe de alta parte, targurile de joburi din aprilie se anunta mai bogate in oferte de joburi decat anul trecut.

Daca vrei sa-ti cauti de lucru, poti participa in 8 si 9 aprilie la Angajatori de Top, sau la bursa de locuri de munca organizata de stat, in 14 aprilie.

Oferta de locuri de munca vacante nu este, insa, singurul lucru de care este nevoie pentru a fi angajat. CV-ul este primul pas pentru a fi chemat ulterior la interviu.

Cum trebuie sa-ti faci CV-ul?

Gandeste-te ca cei la care urmeaza sa trimiti CV-ul vad sute sau chiar mii de astfel de documente inainte de a ajunge la al tau. Prin urmare, acesta trebuie sa fie, in primul rand, cat mai scurt, concis si lizibil.

Nu porni de la ideea ca daca are mai multe pagini impresioneaza mai mult. Total gresit! Incearca sa comprimi toata activitatea profesionala pe o pagina - maximum doua. Daca CV-ul tau are mai mult de-atat, este posibil ca angajatorul sa nici nu-l citeasca.

90% dintre CV-urile incepatorilor merg direct in cosul de gunoi al angajatorilor

Specialistii in resurse umane ca spun daca nu reusesti sa captezi atentia angajatorului in primele 20-30 de secunde, atunci sansele tale sunt minime. Asadar, mai bine scrie la inceput experienta profesionala si nu te pierde in detalii personale sau referitoare la educatie, daca acestea nu sunt relevante.

Bineinteles, trebuie sa ai grija si la gramatica si la semnele de punctuatie, chiar daca nu candidezi pentru un post de profesor. De asemenea, foloseste propozitii scurte si la obiect si evidentiaza titlurile sectiunilor cu litere ingrosate sau foloseste un alt font.

Cu toate ca CV-ul trebuie sa fie scurt, ai grija sa incluzi toate informatiile relevante despre experienta ta profesionala. Nu uita ca incerci sa te vinzi angajatorului, deci trebuie sa-l convingi ce beneficii va avea daca te "prefera" pe tine.

Ar face orice doar sa fie angajati! Cum incearca candidatii sa-si minta angajatorii in CV!

Documentul trebuie completat si adaptat pentru jobul si compania la care vrei sa lucrezi. In functie de profilul angajatorului, trebuie sa introduci date noi sau sa scoti informatii care, daca au fost relevante pentru o companie, pot si total irelevante pentru alta.

Ca sa castigi increderea recrutorului, adauga in CV si recomandari, adica persoane (nume, functie si date de contact) cu care ai lucrat si care ar putea da referinte despre tine. Acest lucru ii va demonstra angajatorului ca esti increzator in tine, desi poate nu te va verifica niciodata.