Luna aprilie incepe cu o oferta de peste 25.000 de locuri de munca in strainatate pentru cei care vor sa-si incerce norocul departe de tara sau care nu au in Romania un job.

Potrivit celor mai recente date centralizate de portalul Tjobs, de la firmele de recrutare, angajatorii din 37 de tari cauta sa recruteze romani in 29 de domenii de activitate.

Cele mai multe oferte de angajare imediata sunt disponibile pentru locurile de munca sezoniere.

De exemplu, in hoteluri si turism firmele cauta peste 10.000 de angajati, in restaurante, peste 1.300, iar in agricultura sau pe vase de croaziera, cate 1.000 de angajati.

S-a dat startul la joburi sezoniere in strainatate! Ce trebuie sa faci pentru 1.500 de euro pe luna?

Pe locul al doilea in ceea ce priveste oferta de locuri de munca vacante se afla domeniul medical, in care spitalele si clinicile din Europa pun la dispozitia specialistilor romani aproape 4.000 de posturi, fie de medici, fie de asistente medicale.

Intr-un top al tarilor cu cele mai multe oferte de angajare, primul loc este ocupat de Grecia, asta si datorita faptului ca este o tara preponderent turistica, iar o mare parte dintre joburile sezoniere din turism se regasesc aici. Angajatorii de aici ofera romanilor peste 8.000 de locuri de munca.

Pe locul al doilea se claseaza Marea Britanie, unde peste 5.000 de persoane se pot angaja in aprilie, iar a treia tara cu oferta cea mai bogata de joburi pentru romani este Germania, cu 1.500 de pozitii disponibile.

150.000 de romani se vor putea angaja in Germania, in 2011!

Desi 90% din joburile disponibile sunt in Europa, cei care vor sa plece mai departe de casa au la dispozitie mii de locuri de munca si in SUA, Argentina, Insulele Caraibe, precum si in Orientul Mijlociu (Arabia Saudita, Kuweit, Iordania, Qatar) sau India.

Ai avea curajul sa te angajezi acum intr-o tara araba? Cele mai banoase joburi din regiune!

Romanii vor sa plece in Marea Britanie

In luna martie, peste 70.000 de romani au aplicat pentru 41.000 de locuri de munca vacante in strainatate, numar in crestere atat fata de luna precedenta, cat si fata de sfarsitul anului trecut.

Jumatate dintre acestia au optat pentru joburile cu contract sezonier, cei mai multi alegand posturi pentru care studiile si calificarile nu erau obligatorii.

Si in luna martie, romanii au preferat joburile din Marea Britanie, peste un sfert dintre candidati aplicand pentru un job in Regatul Unit. Peste 10.000 de persoane au vrut sa plece in Germania, 6.500 au aplicat pentru joburi in Spania, iar 5.000 au ales Italia.

Cine sunt romanii care vor sa se angajeze in strainatate? Mai mult de jumatate au deja un job in Romania