Potrivit unei cercetari realizate de platforma de recrutare Tjobs, referitoare la comportamentul celor care isi cauta online un job in strainatate, intr-un top 10 al tarilor pentru ale caror oferte de angajare s-au trimis CV-uri, Marea Britanie se afla pe pozitia intai, urmata de Germania si Franta.

Aplicantii online reincep, totodata, sa trimita CV-uri pentru joburile specifice domeniului estival, ceea ce face ca Grecia sa se situeze, de asemenea, pe o pozitie superioara.

Nou intrate in clasamentul mentionat sunt Cehia si Danemarca.

Intentiile romanilor de a-si cauta un loc de munca in strainatate coincid si cu oferta angajatorilor, ceea ce face ca unul din cinci joburi disponibile pe Tjobs sa vina din Marea Britanie.

Dupa Regatul Unit, Grecia pune la dispozitia romanilor doritori sa lucreze in strainatate un numar insemnat de locuri de munca, in special in turism, pe perioada estivala, urmata de Germania.

Pentru prima data dupa o perioada mai lunga, numarul de joburi vacante din Spania a crescut considerabil, cu 15% fata de luna precedenta.

Cat priveste domeniile in care s-au trimis cele mai multe aplicatii pentru angajare, romanii au aratat cel mai mare interes pentru agricultura si silvicultura, pentru care au trimis 4.000 de aplicatii, urmat de constructii (2.500 de aplicatii), industrie (1.200 de aplicatii) si hoteluri si turism.

A scazut, in schimb, numarul celor care au aplicat pentru un loc de munca in domeniile curatenie/intretinere, ingrijire copii/au pair sau pentru munci necalificate.

La inceputul lunii ianuarie, portalul Tjobs insumeaza circa 14.000 de locuri de munca in strainatate, aproape la jumatate fata de oferta lunilor anterioare, disponibile in 34 de tari.

Domeniile in care se fac angajari imediat sunt, in continuare cel medical si sanitar, unul din cinci joburi disponibile fiind in acest sector (majoritatea in Marea Britanie), urmat de hoteluri si turism si agricultura si silvicultura.

Vezi AICI oferta completa de joburi!