Potrivit portalului Tjobs, care reuneste oferta de locuri de munca in strainatate, tara din care vin cele mai multe joburi pentru romani este Grecia, unde se pot angaja aproape 7.000 de romani.

Peste 4.600 de posturi sunt disponibile in Marea Britanie, in timp ce Germania ofera peste 2.000 de locuri de munca.

Majoritatea joburilor oferite sunt in tari europene, dar cei interesati isi pot gasi un loc de munca si in Statele Unite, Insulele Caraibe sau pe vasele de croaziera, precum si in Orientul Mijlociu, in tari precum Dubai, Qatar sau Kuweit.

Odata cu luna martie se observa cresterea numarului de oferte pentru muncile sezoniere, asa ca prima pozitie intr-un top al ofertelor imediate de angajare este ocupata de joburi in hoteluri si turism – 8.300 de oferte, precum si restaurante – 1.200, agricultura – 1.200 de joburi sau vase de croaziera – 1.000 de posturi.

Un domeniu in continuare foarte bine reprezentat in ceea ce priveste oferta de anagajare in strainatate este cel medical, clinicile din Europa punand la dispozitia medicilor romani peste 4.000 de posturi, majoritatea in tari precum Marea Britanie, Germania sau Franta.

Alte domenii care absorb forta de munca din Romania sunt cel pentru ingrijire batrani si copii si industria divertismentului.

70.000 de romani au vrut sa plece in strainatate in februarie

Datele centralizate de portalul de recrutare releva faptul ca, in luna februarie, aproape 70.000 de romani au trimis CV-uri pentru cele peste 27.000 de locuri de munca disponibile, cu 7% mai multe fata de prima lun a a anului.

Majoritatea romanilor ar vrea sa se angajeze in Marea Britanie, un sfert dintre candidati cautandu-si un job in Anglia sau Scotia. Celelalte tari preferate de romani pentru angajare sunt Germania, Grecia, Franta si Spania.

Citeste si: