"Noul contract colectiv de munca prevede cresteri salariale in doua transe. Astfel, din luna ianuarie angajati vor beneficia de 200 de lei, majorare aplicata retroactiv, iar din luna mai de 60 lei. Acesta majorare preprezinta o crestere salariala medie de aproximativ 13%", a precizat Iordache, citat de Mediafax.

Iordache a adaugat ca sunt false informatiile conform carora la uzina de la Mioveni vor inceta angajarile si vor avea loc disponibilizari odata cu inceperea productiei de modele Dacia la uzina Renault din Tanger, Maroc.

"Este adevarat ca unele modele Dacia vor intra in fabricatie in Maroc, dar asta nu insemna ca la Pitesti va scadea productia, care se va concentra in special pe modelul Duster", a spus reprezentnatul sindicatului Automobile Dacia.

Vezi AICI ce posturi vacante a scos la concurs Dacia!

In primele luni ale anului viitor, la uzina Renault din Tanger va incepe productia a doua noi modele Dacia, un monovolum si o utilitara.

In prezent, pentru Automobile Dacia lucreaza aproximativ 15.000 de angajati.

Ziarul Gandul scria in editia de ieri ca Dacia Renault, unul dintre cei mari mari exportatori ai Romaniei, ar putea lua in calcul, de anul viitor, sistarea angajarilor si disponibilizari de personal, precum si mutarea, din 2013, a productiei unor modele de la Mioveni in Tanger (Maroc), unde va functiona o noua fabrica Dacia.

Totul ar depinde de rezultatul negocierilor care au loc in prezent intre conducerea companiei si sindicatul din Dacia privind contractul colectiv de munca. Pe scurt, conducerea companiei ar fi nemultumita de pretentiile "prea exagerate" ale sindicatului privind salariile.