In urma sesizarilor primite de la bugetari, premierul a cerut reprezentantilor de la Ministerul Muncii sa verifice de ce o parte din angajatii statului au primit sume mai mici la salariu fata de luna decembrie a anului trecut.

Emil Boc a dat asigurari, in repetate randuri, ca veniturile lunare ale bugetarilor nu vor scadea in urma aplicarii legii unitare, chiar daca unele sporuri vor fi eliminate. In locul acestora ar fi trebuit acordate indemnizatii de compensare, care sa aduca veniturile din ianuarie la nivelul celor din decembrie 2009.

Reprezentantii statului sustin ca pentru situatiile aparute nu este de vina legea, ci contabilii din institutiile locale, care nu stiu sa aplice noua grila de salarizare. Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a declarat, ieri, ca niciun venit n-ar trebui sa scada.

Situatiile intalnite in tara sunt, fie greseli de calcul, fie cazuri in care au fost eliminate unele sporuri “ilegale”, ca de exemplu cel de zambet, de tinuta sau de adaptare dupa intoarcerea din concediul de odihna.

Mocanu i-a sfatuit pe bugetarii care au astfel de probleme sa sesizeze sefii directi sau chiar Ministerul Muncii si i-a asigurat ca, in cazul in care li s-au calculat gresit salariile, vor primi diferenta in luna urmatoare.