Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, astazi, ca seria protestelor va incepe in luna martie, cand sindicalistii vor picheta prefecturile din toata tara timp de doua saptamani. In luna aprilie, bugetarii vor organiza si un miting in Capitala, urmand ca in luna mai sa declanseze greva generala pe perioada nedeterminata.

Suntem nemultumiti de numeroasele legi adoptate de Guvern in ultima vreme, care sunt contradictorii si care prejudiciaza drepturile lucratorilor, in ceea ce priveste negocierea contractelor colective de munca. Totodata, legea salarizarii unitare duce la micsorari de salarii, iar pe de alta parte, foarte multi bugetari isi vor pierde locurile de munca in acest an”, a spus Hossu.

Liderul sindical a mai precizat ca vor continua discutiile cu reprezentantii Executivului, dar a acuzat in acelasi timp Guvernul ca “mimeaza dialogul social”.

La protestele organizate de Cartel Alfa va participa aproximativ un milion de salariati de la stat, din educatie, sanatate, administratie publica, asistenta sociala, politie sau personal TESA.