Daca exista cazuri in care veniturile din ianuarie au fost mai mici, acest lucru se datoreaza fie unei interpretari eronate a legii si a unei incadrari gresite, fie acel om a beneficiat de unele sporuri ilegale, care au fost eliminate din lege”, a explicat Mocanu.

Secretarul de stat a afirmat ca pot exista cazuri de diminuare a veniturilor, doar in cazul acordarii unor sporuri, precum cel de zambet, pentru tinuta sau pentru adaptarea la reintoarcerea din concediul de odihna, care au fost eliminate odata cu reincadrarea personalului bugetar.

In cazul in care diminuarea salariala s-a produs in urma unei erori in aplicarea legii, persoanele respective vor primi diferenta in luna urmatoare. Mocanu a mai spus ca cei care se confrunta cu astfel de situatii pot sesiza seful direct, Inspectia Muncii sau chiar Ministerul Muncii.

Premierul Emil Boc a declarat, in repetate randuri, ca niciun venit nu va scadea in urma aplicarii legii unitare de salarizare, iar in cazul sporurilor eliminate vor fi acordate indemnizatii de completare.

Daca esti angajat la stat si ai primit in luna ianuarie mai putin decat anul trecut, scrie cazul tau la sectiunea comentarii si-l vom inainta Ministerului Muncii!