Vicepresedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a declarat, pentru incont.ro, ca sindicalistii au declansat astazi conflictul de interese, urmand sa parcurga toti pasii legali pentru declansarea grevei.

Daca nu ajungem la o intelegere cu administratia in mai putin de o luna declansam greva. Am cerut o majorare de 520 de lei, dar acesta suma este negociabila, putem sa acceptam si mai putin. Pe langa majorari salariale mai negociem si imbunatatirea conditiilor de munca sau facilitate pentru angajati la achizitionarea unei masini”, a spus Iordache.

Potrivit acestuia, salariul mediu de baza al salariatilor de la Dacia este de aproximativ 1.700 de lei, in cazul muncitorilor, media fiind undeva la 1.550 de lei.

Consideram ca anul 2009 a fost unul foarte bun pentru Dacia, iar 2010 se anunta la fel, deci cererea noastra este indreptatita. Speram totusi ca ne vom intelege cu administratia si nu vom ajunge la greva”, a mai spus liderul sindical.

Potrivit acestuia, cele doua parti vor avea negocieri zilnic, pana cand vor ajunge la o intelegere.

La Automobile Dacia sunt angajati in prezent aproximativ 12.000 de salariati, la care se mai adauga circa 2.000 de persoane de la firmele care lucreaza pentru Dacia.